Annonce
Videbæk

K-Kritik af "præsident-møde" i Videbæk

Der kører lige nu en hed debat om det atnerative vælgermøde med præsidentrunde, chilispisning og countrymusik, som Videbæk Handel og Erhverv har inviteret til på fredag. Arkivfoto

Konservative kalder det udemokratisk, at handelsforening i første omgang kun inviterede tre borgmesterkandidater til debatmøde i Videbæk. Arrangør undrer sig.

Videbæk: Et utraditionelt vælgermøde i amerikansk stil på Stjernetorvet i Videbæk på fredag møder hård kritik fra Konservative.

Videbæk Handel og Erhverv havde først kun inviteret de tre borgmesterkandidater Hans Østergaard (V), Søren Elbæk (S) og Kristian Andersen (KD) til at deltage i en såkaldt præsidentrunde krydret med chilispisning og en koncert med den amerikanskfødte countrysangerinde Tamra Rosanes.

Det er faldet Konservative for brystet.

- Vi mener, det er udemokratisk, at alle ikke har fået buddet. I demokratisk øjemed er det forkert at konkludere på forhånd, at de tre herrer er de eneste, folk kan vælge imellem. Vi stiller også op med en borgmesterkandidat, men var i første omgang slet ikke blevet inviteret til arrangementet, siger Arne Høj, der selv er byrådskandidat for Konservative.

Annonce

Vi mener, det er udemokratisk, at alle ikke har fået buddet. I demokratisk øjemed er det forkert at konkludere på forhånd, at de tre herrer er de eneste folk kan vælge imellem. Vi stiller også op med en borgmesterkandidat, men var i første omgang slet ikke blevet inviteret til arrangementet

Arne Høj, byrådskandidat for De Konservative

Det er ren underholdning

Lotte Bliddal, der er ordstyrer ved arrangementet, undrer sig over den konservative kritik.

- Det ikke vores opgave at sikre demokratiet. Videbæk Handel og Erhvervs opgave er at lave et underholdende arrangement i forbindelse med, at Tamra Rosanes kommer og synger. Så brainstormede vi og tænkte, at hun er amerikaner, og der har lige været præsidentvalg. Derfor fik vi ideen at invitere de tre byrådsmedlemmer, der har en potentiel chance for at blive borgmester og kalder det så præsidentrunde. Det er ren underholdning. Vi skal lave et arrangement, der trækker folk til, siger hun.

Kritikken får dog konsekvenser.

- Vi har taget Konservatives tæsk til os og har derfor sagt, at alle partier kan få tre minutter oppe på scenen, når koncerten er overstået. Men så har vi også været nødt til at give de tre borgmesterkandidater lov til også at få tre minutters taletid. Det er der så også nogle, der er sure over, siger Lotte Bliddal.

Justeringen formilder ikke Konservative.

- Jeg synes faktisk, det er værre. Vi får tre minutter efter chilispisningen, hvis vi kan sige noget. Men det er stadig de tre borgmesterkandidater, som får lov til at slutte af, mens vi andre skulle trække lod om talerækken, siger Arne Høj.

K bliver væk

Alt tyder på, at Konservative helt bliver væk fra arrangementet. Selv skal Arne Høj til konservativt landsråd i København. Det samme skal spidskandidaten Pia Olivia Christensen.

- Og jeg er ærligtalt ikke sikker på, at jeg var dukket op. Det er mærkeligt, at man ikke ønsker at give alle de samme muligheder for at få taletid, fastslår Arne Høj.

Fjordlisten, Liberal Alliance, Radikale og Enhedslisten har sagt ja tak til at få de tre minutters taletid i slutningen af arrangementet. Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Fremskridtspartiet har meldt afbud - og to af de konservative kandidater har meldt klart ud, at de heller ikke deltager. Heller ikke SF deltager i arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce