Annonce
Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

K-formand Henning Klausen har allerede snakket med potientielle kandidater forud for næste kommunalvalg. Arkivfoto
Konservativ formand håber, at Pia Olivia Christensen vender tilbage som byrådskandidat efter sin tænkepause, men formanden er allerede i fuld gang med at finde kandidater til næste kommunalvalg.

Ringkøbing-Skjern: Det kom som en overraskelse, at De Konservatives byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen i sidste uge meldte ud, at hun helt melder sig ud af sit parti.

Den konservative formand Henning Klausen siger nu, at han har modtaget hendes udmeldelse med beklagelse.

- Pia har kæmpet energisk og troværdigt til såvel kommunal- som folketingsvalget og har ydet en meget stor indsats i partiet, som jeg gerne vil sige hende stor tak for. Jeg har forståelse for, at hun har behov for en ”tænkepause”, og jeg håber, hun kommer tilbage til C som byrådskandidat, skriver han i en mail til Dagbladet.

Samtidig afslører han, at han allerede har haft sonderende samtaler med flere mulige kandidater, som bestyrelsen kan se frem til at blive præsenteret for. Konservative, der ikke er repræsenteret i byrådet, har et mål om at indstille sin spidskandidat senest til generalforsamlingen i januar næste år, og at der kan indstilles yderligere otte-ti kandidater til det kommende kommunalvalg.

- Det er givetvis en stor udfordring, men jeg er optimistisk, da vi både har en løbende tilgang af nye medlemmer og specielt efter folketingsvalget samtidig oplever en rigtig god stemning omkring vores parti, der jo markerede sig flot som en sikker og troværdig borgerlig stemme – og ikke mindst med Søren Pape Poulsen som en meget populær formand, skriver Henning Klausen, der opfordrer interesserede kandidater til at kontakte ham til en uforpligtende snak.

Mens den konservative formand i sin mail skriver, at han håber, at Pia Olivia Christensen vil vende tilbage som byrådskandidat, nævner han til gengæld ikke noget om posten som partiets folketingskandidat, som også er blevet ledig efter Pia Olivia Christensens exit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce