Annonce
Navne

K.E. er klar for 30. gang: Møde en kunstner? Det skulle da være Christian Stadil

Ved motionscykelløbet Fjorden Rundt kan deltagerne vælge mellem fire startbyer, og i Skjern er Knud Erik Kristensen - bedst kendt som bare K.E. - garant for at sende rytterne godt af sted på den 105 kilometer lange rute. Næste gang er lørdag 1. juni. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For 30 år siden var Knud Erik Kristensen - i folkemunde bare K.E. - med til at skabe cykelløbet Fjorden Rundt. Det er fortsat en yderst populær begivenhed blandt motionister, og lørdag 1. juni går det løs igen.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der begynder med et godt morgenmåltid og hygge - derefter avislæsning. Afhængig af vejret vil en cykeltur ud i naturen gøre godt og/eller en tur til stranden - måske krydret med lidt sport live eller på TV.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE den forhåbentligt kommende Nationalpark - startende ved Kong Hans Bro og derefter ud mod Tipperne med masser af naturoplevelser samt besøg i blandt andre de mindre havnemiljøer.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR for cirka fire uger siden, da vi besøgte Mårup Kirke ved Lønstrup Klint i Hjørring Kommune.

Da kirken var i fare for at styrte ned, blev den i tiden fra 2008 til 2015 trinvist nedtaget. Tilbage i dag er kun en rest af gravsten.

For cirka en måned siden besøgte vi Løgumkloster Refugium - et imponerende bygningsværk bygget for mange år siden af munkene.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Yesterday' med Beatles fra 1965, idet Beatles efterfølgende satte gang i en æra af musik fra mange bands - med den såkaldte 60'er og 70'er-musik.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG gentage vores rejse fra 2016 til New Zealand, som er et helt unikt land med masser af oplevelser at færdes i - og med en meget venlig og hjælpsom befolkning.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Christian Stadil, ejer af tøjfirmaet Hummel.

Jeg er især imponeret over Hummels mission: 'Change the world through sport' og den måde, Hummel formår at påvirke samfundsforhold på rundt om i verden. For eksempel hvordan virksomheden støtter det russiske LGBT-miljø og fremstiller en kvindelandsholdstrøje til Afghanistan med hijab.

Og senest under VM i håndbold, hvor kampens spiller blev noteret som donator af håndboldbeklædning og -udstyr til et ungdomshold, som normalt ikke ville have mulighed for at spille håndbold.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL ..? I eftermiddag er jeg at finde på lægterne i Skjern Bank Arena for at heppe på Skjern Håndbold mod GOG - og resten af ugen vil gå med finpudsning af arbejdet med 30. udgave af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der afvikles lørdag 1. juni.

Annonce

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være 'Yesterday' med Beatles fra 1965

Knud Erik Kristensen, pensionist, Skjern

Knud Erik Kristensen

ALDER: 66 år

PRIVAT: Gift med Johanne - ægteparret har to børn

PROFESSION: Pensionist

HJEMBY: Skjern

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce