Navne

K.E. er klar for 30. gang: Møde en kunstner? Det skulle da være Christian Stadil

Ved motionscykelløbet Fjorden Rundt kan deltagerne vælge mellem fire startbyer, og i Skjern er Knud Erik Kristensen - bedst kendt som bare K.E. - garant for at sende rytterne godt af sted på den 105 kilometer lange rute. Næste gang er lørdag 1. juni. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For 30 år siden var Knud Erik Kristensen - i folkemunde bare K.E. - med til at skabe cykelløbet Fjorden Rundt. Det er fortsat en yderst populær begivenhed blandt motionister, og lørdag 1. juni går det løs igen.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der begynder med et godt morgenmåltid og hygge - derefter avislæsning. Afhængig af vejret vil en cykeltur ud i naturen gøre godt og/eller en tur til stranden - måske krydret med lidt sport live eller på TV.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE den forhåbentligt kommende Nationalpark - startende ved Kong Hans Bro og derefter ud mod Tipperne med masser af naturoplevelser samt besøg i blandt andre de mindre havnemiljøer.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR for cirka fire uger siden, da vi besøgte Mårup Kirke ved Lønstrup Klint i Hjørring Kommune.

Da kirken var i fare for at styrte ned, blev den i tiden fra 2008 til 2015 trinvist nedtaget. Tilbage i dag er kun en rest af gravsten.

For cirka en måned siden besøgte vi Løgumkloster Refugium - et imponerende bygningsværk bygget for mange år siden af munkene.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Yesterday' med Beatles fra 1965, idet Beatles efterfølgende satte gang i en æra af musik fra mange bands - med den såkaldte 60'er og 70'er-musik.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG gentage vores rejse fra 2016 til New Zealand, som er et helt unikt land med masser af oplevelser at færdes i - og med en meget venlig og hjælpsom befolkning.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Christian Stadil, ejer af tøjfirmaet Hummel.

Jeg er især imponeret over Hummels mission: 'Change the world through sport' og den måde, Hummel formår at påvirke samfundsforhold på rundt om i verden. For eksempel hvordan virksomheden støtter det russiske LGBT-miljø og fremstiller en kvindelandsholdstrøje til Afghanistan med hijab.

Og senest under VM i håndbold, hvor kampens spiller blev noteret som donator af håndboldbeklædning og -udstyr til et ungdomshold, som normalt ikke ville have mulighed for at spille håndbold.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL ..? I eftermiddag er jeg at finde på lægterne i Skjern Bank Arena for at heppe på Skjern Håndbold mod GOG - og resten af ugen vil gå med finpudsning af arbejdet med 30. udgave af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der afvikles lørdag 1. juni.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være 'Yesterday' med Beatles fra 1965

Knud Erik Kristensen, pensionist, Skjern

Knud Erik Kristensen

ALDER: 66 år

PRIVAT: Gift med Johanne - ægteparret har to børn

PROFESSION: Pensionist

HJEMBY: Skjern

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer