Navne

K.E. er klar for 30. gang: Møde en kunstner? Det skulle da være Christian Stadil

Ved motionscykelløbet Fjorden Rundt kan deltagerne vælge mellem fire startbyer, og i Skjern er Knud Erik Kristensen - bedst kendt som bare K.E. - garant for at sende rytterne godt af sted på den 105 kilometer lange rute. Næste gang er lørdag 1. juni. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For 30 år siden var Knud Erik Kristensen - i folkemunde bare K.E. - med til at skabe cykelløbet Fjorden Rundt. Det er fortsat en yderst populær begivenhed blandt motionister, og lørdag 1. juni går det løs igen.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der begynder med et godt morgenmåltid og hygge - derefter avislæsning. Afhængig af vejret vil en cykeltur ud i naturen gøre godt og/eller en tur til stranden - måske krydret med lidt sport live eller på TV.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE den forhåbentligt kommende Nationalpark - startende ved Kong Hans Bro og derefter ud mod Tipperne med masser af naturoplevelser samt besøg i blandt andre de mindre havnemiljøer.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR for cirka fire uger siden, da vi besøgte Mårup Kirke ved Lønstrup Klint i Hjørring Kommune.

Da kirken var i fare for at styrte ned, blev den i tiden fra 2008 til 2015 trinvist nedtaget. Tilbage i dag er kun en rest af gravsten.

For cirka en måned siden besøgte vi Løgumkloster Refugium - et imponerende bygningsværk bygget for mange år siden af munkene.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Yesterday' med Beatles fra 1965, idet Beatles efterfølgende satte gang i en æra af musik fra mange bands - med den såkaldte 60'er og 70'er-musik.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG gentage vores rejse fra 2016 til New Zealand, som er et helt unikt land med masser af oplevelser at færdes i - og med en meget venlig og hjælpsom befolkning.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Christian Stadil, ejer af tøjfirmaet Hummel.

Jeg er især imponeret over Hummels mission: 'Change the world through sport' og den måde, Hummel formår at påvirke samfundsforhold på rundt om i verden. For eksempel hvordan virksomheden støtter det russiske LGBT-miljø og fremstiller en kvindelandsholdstrøje til Afghanistan med hijab.

Og senest under VM i håndbold, hvor kampens spiller blev noteret som donator af håndboldbeklædning og -udstyr til et ungdomshold, som normalt ikke ville have mulighed for at spille håndbold.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL ..? I eftermiddag er jeg at finde på lægterne i Skjern Bank Arena for at heppe på Skjern Håndbold mod GOG - og resten af ugen vil gå med finpudsning af arbejdet med 30. udgave af motionscykelløbet Fjorden Rundt, der afvikles lørdag 1. juni.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være 'Yesterday' med Beatles fra 1965

Knud Erik Kristensen, pensionist, Skjern

Knud Erik Kristensen

ALDER: 66 år

PRIVAT: Gift med Johanne - ægteparret har to børn

PROFESSION: Pensionist

HJEMBY: Skjern

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce