Annonce
Tarm

Kører du på strøm? Tarm får sine første elbil-ladestandere

Nu kan man få tanket sin elbil i Tarm. VM Tarm har fået monteret to ladestandere med fire stik, som alle kan benytte. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Tankvognsvirksomheden VM Tarm har sat byens første ladestander til elbiler op på parkeringspladsen foran administrationen, og dem er alle elbil-ejere velkommen til at benytte. Firmaet arbejder på at få flere elbiler ind i sin flåde.

TARM: Folk, der har en elbil og bor i Tarm, har indtil nu måttet kigge langt efter en ladestander. Den nærmeste står i Borris, men det er slut med at skulle køre udenbys for at få ladet op. Tankvognsvirksomheden VM Tarm har nemlig investeret i to ladestandere, der har fire stik i alt, og disse standere står til fri afbenyttelse for alle elbil-ejere, som enten bor i området, eller kommer dertil.

Standerne står på parkeringspladsen foran administrationen, og hvis elbil-ejeren har abonnement hos E.ON, kan de blot betale med deres brik. Har de abonnement hos andre udbydere, kan det betales via en app.

- Vi har bekostet opsættelsen for at vores egne medarbejdere, kunder og gæster kan benytte den. Vi kan se, at det er den vej det går, og så kan vi lige så godt gøre den offentligt tilgængelig for alle, siger Holger Ross Lauritsen, direktør hos VM Tarm.

Det har kostet virksomheden penge at opsætte ladestanderne, men Holger Ross Lauritsen mener, at de penge er godt givet ud.

- Det er jo det rigtige at gøre, og vi sparer selv penge på det. Vi arbejder på at få elbiler ind i vores flåde, forklarer Holger Ross Lauritsen, der også mærker, at interessen bliver større.

- Jeg kan høre på flere af vores medarbejdere, at de seriøst overvejer, om deres næste bil skal være en elbil, og så håber vi at kunne skubbe dem i den retning.

Holger Ross Lauritsen kører selv i en plug-in-hybrid-bil. Det betyder at bilen både har en forbrændingsmotor og en elmotor, og at man kan lade den op, så den i videst mulig omfang kører på el. Årsagen til det valg skal findes i, at Holger Ross Lauritsen ofte er på kundebesøg i Sverige, og der er der langt mellem ladestationerne, hvilket gør, at det er nødvendig med en traditionel forbrændingsmotor. Men på vejen mellem hjemmet i Herning og virksomheden i Tarm, kører Holger Ross Lauritsen udelukkende på strøm, da bilen har en tilstrækkelig rækkevidde til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce