Annonce
112

Kørekortløs 25-årig lånte igen-igen bil af ven

Den 25-årige er blevet taget to dage i streg for at køre bil, selvom han har mistet sit kørekort. Arkivfoto JFM
Deja-vu: Kørekortløs 25-årig lånte igen-igen bil af ven

HVIDE SANDE: Gensynsglæden var næppe stor, da en 25-årig mand fra Hvide Sande for anden gang på to dage mødte en politipatrulje. Tirsdag blev manden standset på Søndervig Landevej bag rattet i en lånt bil, men da han ikke har kørekort, trak politiet nej-hatten på.

Onsdag eftermiddag blev det møde så gentaget, denne gang på Kirkevej i Hvide Sande ved 17-tiden, hvor den 25-årige atter kørte i den lånte bil. Så nu kommer der endnu en sigtelse for kørsel uden førerret.

- Hvis han fortsætter på den måde, ender det med, at han kommer ind at sidde, understreger Jørgen Dalsgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Den 61-årige mand fra Ballerup, som den 25-årige har lånt bilen af, kan også se frem til endnu en bøde for at låne bilen ud til en person uden kørekort. Og fortsætter han med det, risikerer han, at bilen bliver konfiskeret.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce