Annonce
Navne

Køkkenchefen bliver i Vestjylland: Her er jo megafedt, selvom der ikke sker meget i Ulfborg efter klokken 23

Lige siden Kasper Skovgaard (på billedet her) blev ansat som køkkenchef på NV Tasting, har han og den assisterende køkkenchef, Simon Yoon, søgt efter endnu en kok samt en kokkeelev. - Vi har kun fået to henvendelser fra kokke, og den ene dukkede aldrig op til samtale. Det er virkelig svært. Men nu har vi heldigvis fået en kokkeelev, fortæller Kasper. Eleven hedder Bertram Dahl Andersen og har kun været på NV Tasting i to uger. Foto: Morten Stricker
Kasper Skovgaard, der i mange år har boet i København, flyttede for et halvt års tid siden til Ulfborg, fordi han blev køkkenchef på NV Tasting på Nørre Vosborg. Det har været noget af en omvæltning - men med flest positive sider.

Nørre Vosborg: - Om det har været svært at flytte fra København og herover? Både ja og nej. Selve NV Tasting og Nørre Vosborg er jo et mega fedt sted. Omgivelserne er flotte, og menneskene er søde. Og jeg kan i det hele taget godt lide stilheden herovre. Det nyder jeg. Men samtidig er jeg natmenneske og har været vant til, at når jeg fik fri klokken 23, så kunne jeg få alt, hvad jeg ville. Det kan jeg så ikke lige i Ulfborg.

Den 32-årige køkkenchef på gourmetrestauranten NV Tasting, Kasper Skovgaard, flyttede til Vestjylland i april i år.

Det har været en tilvænningsproces - men også en fed oplevelse, siger han. Og Kasper har ingen planer om at rykke tilbage til hovedstaden foreløbig. Han har sammen med de øvrige på NV Tasting planer om masser af oplevelser - og gerne en Michelin-stjerne engang.

Annonce

Men Kasper har nu ikke altid været interesseret i mad. Faktisk kneb det ham i mange år at finde ud af, hvad han ville med sit liv.

Aldrig mere lasagne

- Jeg har haft mange forskellige job - og har også prøvet at studere. Alle i min familie er akademikere, så det troede jeg også, at jeg skulle være. Jeg læste til ingeniør på DTU, men det var simpelthen for meget bøger og læsning for mig, fortæller Kasper Skovgaard, der også arbejdede en rum tid i hjemmeplejen.

Vi var fire børn, og der skulle bare mad på bordet, så vi fik lasagne mindst en gang om ugen. Jeg laver aldrig lasagne mere. Den ret er jeg godt nok træt af.


Men det var nu, mens han var piccolo i et arkitektfirma, hvor han havde "ganske meget fritid", at han begyndte at bruge tiden på at udvikle egne opskrifter.

- Så testede jeg dem på min familie om aftenen, og det gik godt.

Kommer du fra en familie, der går meget op i mad?

- Haha, nej! Vi var fire børn, og der skulle bare mad på bordet, så vi fik lasagne mindst en gang om ugen. Jeg laver aldrig lasagne mere. Den ret er jeg godt nok træt af. Men min familie har rykket sig virkelig meget, siden jeg begyndte i kokkelære. Jeg synes, de har uppet deres game, smiler Kasper.

Annonce

Pillet ned og bygget op

Det var Kaspers mor, der foreslog, at når nu han var så interesseret i mad, hvorfor prøvede han så ikke med kokke-uddannelsen? På det tidspunkt var Kasper 23.

- Jeg ved ikke, om jeg med det samme vidste, at det lige var mig, men jeg syntes, det var sjovt og spændende at arbejde med mad, og jo mere man lærte, jo flere ting kunne man prøve af derhjemme.

Kasper Skovgaard

32, født og opvokset i Birkerød.

Begyndte på kokkeuddannelsen som 23-årig. Uddannet kok fra Kokkeriet, København, som 27-årig.

Har blandt andet været ansat i et år på Michelin-restauranten Geranium som chef de partie (også kaldet linjekok, den ansvarlige for en bestemt køkkenstation i en restaurant, red.).

Blev hyret til NV Tasting af gastro-ikonet Mads Cortsen, der er konsulent for familien Bühlmann, som driver flere hoteller, inklusive Hotel Nørre Vosborg.

Tiltrådte i april 2021 - sammen med vennen, assisterende køkkenchef Simon Yoon. De to deler også lejlighed i Ulfborg.

Fritidsinteresserne tæller at træne i fitnesscenter, finde på nye retter, læse kogebøger, ligge på sofaen og se Netflix-serier samt at gå i skov og ved hav og sanke urter, bær, svampe med mere.

Han blev udlært fra Kokkeriet i København, hvor han var glad for at lave mad, og siden har han blandt andet været ansat et år ved den Michelin-bestjernede restaurant Geranium.

- Det var sindssygt lærerigt. Det var også hårdt - mange timers arbejde om ugen, men det lærer man jo også af. Jeg troede, jeg var en god kok, da jeg blev ansat. Så blev jeg pillet helt ned og bygget op igen, fortæller han.

Det var gastro-ikonet Mads Cortsen, som Kasper havde arbejdet sammen med på Kokkeriet, der i 2020 ringede for at høre, om Kasper var interesseret i at flytte til Vestjylland? Mads var - og er - konsulent for familien Bühlmann, der driver flere hoteller, og familien ville åbne et gastro-paradis på deres hotel Nørre Vosborg.

- Men jeg var et sted i mit liv, hvor det ikke lige passede ind, så jeg sagde nej, fortæller Kasper Skovgaard.

Et halvt år senere ringede Mads Cortsen igen - og denne gang "passede det supergodt".

Annonce

Måtte købe en bil

Kasper blev spurgt, om han kunne finde en assisterende køkkenchef, og han spurgte sin gode ven, den 25-årige Simon Yoon, der heller ikke havde noget imod at lægge København bag sig. De to deler nu en leje-lejlighed i Ulfborg.

- Det er endnu en af de positive ting her; priserne er så billige, siger Kasper, der ikke rigtigt er kommet sig over, hvor meget bolig man får for pengene i Vestjylland i forhold til hovedstaden.

Kasper Skovgaard drømmer om, at NV Tasting bliver delvist selvforsynende. Første skridt på vejen er den køkkenhave, som allerede er på tegnebrættet. Foto: Morten Stricker

Til gengæld er det svært at være så langt væk fra familie og venner.

- Men jeg tager til København ind imellem og besøger dem alle, og flere har også været her og besøge mig. Da jeg var på Geranium, arbejdede jeg så meget, at der bare ikke var tid og overskud til at være sammen med vennerne, og det var faktisk værre. Nu har jeg i det mindste fridage, erkender Kasper, der har købt sig en bil.

- Jeg havde egentlig taget min cykel med herover, men der var jeg altså "den dumme københavner". Det er en hel del anderledes at cykle i Vestjylland i al slags vejr, end det er i København, så jeg måtte have bil, fortæller Kasper og ler.

Han har også brug for bilen, når han skal i skoven eller ud til havet for at sanke urter. Det er en af hans passioner.

- Jeg har virkelig mange sanke-bøger, og min moster er også mægtigt god til det og har hjulpet mig en del. Men da jeg begyndte for nogle år siden, var det da learning by doing - jeg gik rundt med en bog ude i naturen og forsøgte at at matche det, jeg fandt, med billederne i bogen, fortæller han.

Annonce

Mega ondt i maven

Sanke-hobbyen førte i begyndelsen til små "uheld". For eksempel dengang han så på Instagram, at en kollega havde syltet små grankogler.

- Jeg fandt også nogle, lidt større, og syltede dem, og de smagte virkelig godt. Men resten af dagen, efter jeg havde smagt på dem, havde jeg mega ondt i maven. En kollega fortalte mig, at fordi jeg havde syltet grankogler, der var større og mere udviklede end dem, jeg havde set på Instagram, så havde de i vokseprocessen nået at udvikle toxiner (giftstof af biologisk oprindelse, red.), fortæller han.

Teamet på NV Tasting består - foruden Kasper (til højre) - af restaurantchef Mikkel Sørensen (til venstre), assisterende køkkenchef Simon Yoon samt den helt nye kokkeelev Bertram Dahl Andersen. Foto: Morten Stricker

I dag er han meget mere sikker og har, mens han har arbejdet på NV Tasting, blandt andet syltet ramsløg-kapers og grønne jordbær, lavet ramsløgolie, tørret skovmærker, samlet strandkarse og lavet hybenrosete, som han opbevarer på frost.

- Jeg synes, det er sjovt med de planter og urter, der har smage, som du ikke bare kan købe dig til. For eksempel skovmærker, siger han.

- Har du en livret?

- Lige i dag vil jeg sige lyngrillet tun. Men hvis du spørger mig i morgen, kan det være, jeg siger tatar. Det skifter.

Er der noget, du ikke spiser?

- Nej, egentlig ikke. Men oliven er jeg nok ikke så vild med. Jeg har ikke noget imod at smage på dem, men de er en af de få ting, jeg ikke har lært at sætte pris på.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing

Gør-det-selv-folket og hobby-bygge-manden får i dag en ny favorit-genbrugsbutik

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Navne

Mindeord: - Nu er det sjove forbi, lød de sidste ord, inden 92-årige Johannes Kirk fra Spjald sov ind

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Annonce