Navne

Købstadschefens drømme: Bohemian Rhapsody på luftguitar og et par øl med Kim Larsen

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen tager gerne udenbys gæster på tur rundt om Ringkøbing Fjord. Og til en god søndag hører også en tur til Vesterhavet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen har haft travlt med 1700-tals-festivalen i denne uge. Og skal han synge, så bliver det også et klassisk nummer. Bare meget nyere, for det indbefatter luftguitar.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG der begynder helt stille og roligt med god tid til morgenkaffen og hvor der ikke er nogle faste aftaler i kalenderen. Ungerne vil insistere på, at vi henter rundstykker og laver smoothies. Så snakker vi om, hvad vi har lyst til at lave i dag og ender som regel med at køre en tur til Vesterhavet eller måske i Legoland. Det ender også tit med en impulsiv aftale med venner eller familie om kaffe eller aftensmad. Det vigtigste sådan en dag er, at der er tid til at gøre lige det, jeg har lyst til.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE … Jeg vil tage vedkommende med en tur rundt om fjorden. Først ville vi køre forbi Lyngvig Fyr og nyde den fantastiske udsigt over havet og fjorden. Tage til Hvide Sande for at købe frisk fisk til grillen, og så køre langs klitten syd om fjorden over Skjern Enge til Hotel Skjern, hvor vi vil spise frokost. Om aftenen vil vi tage med på vægternes tur rundt i de gamle gader i Ringkøbing og slutte af med en stor softice på Torvet.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE Queen med Bohemian Rhapsody. Hvis jeg skulle ende på en karaokebar, vil det sikkert være i selskab med seks gamle venner fra Ringkøbing, og den sang SKAL bare på anlægget, hver gang vi mødes. Så er der dømt luftguitar!

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Kim Larsen, hvis det kunne lade sig gøre. Jeg kunne godt lide den måde, han var på. Og det ville nok mere blive, at vi delte et par øl på et værtshus…

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at 1700 tals festivalen er godt overstået, og at vejret bliver perfekt til Helt-festivalen i weekenden. Og så ser jeg frem til at få de sidste detaljer på plads til aktiviteterne i sommerferien, så jeg kan tage på ferie med familien med god samvittighed.

Jacob Muldkjær Rasmussen

ALDER: 37

PRIVAT: Gift med Christina, to børn

PROFESSION: Købstadschef i Ringkøbing

HJEMBY: Ringkøbing

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce