Annonce
Navne

Købstadschefens drømme: Bohemian Rhapsody på luftguitar og et par øl med Kim Larsen

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen tager gerne udenbys gæster på tur rundt om Ringkøbing Fjord. Og til en god søndag hører også en tur til Vesterhavet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen har haft travlt med 1700-tals-festivalen i denne uge. Og skal han synge, så bliver det også et klassisk nummer. Bare meget nyere, for det indbefatter luftguitar.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG der begynder helt stille og roligt med god tid til morgenkaffen og hvor der ikke er nogle faste aftaler i kalenderen. Ungerne vil insistere på, at vi henter rundstykker og laver smoothies. Så snakker vi om, hvad vi har lyst til at lave i dag og ender som regel med at køre en tur til Vesterhavet eller måske i Legoland. Det ender også tit med en impulsiv aftale med venner eller familie om kaffe eller aftensmad. Det vigtigste sådan en dag er, at der er tid til at gøre lige det, jeg har lyst til.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE … Jeg vil tage vedkommende med en tur rundt om fjorden. Først ville vi køre forbi Lyngvig Fyr og nyde den fantastiske udsigt over havet og fjorden. Tage til Hvide Sande for at købe frisk fisk til grillen, og så køre langs klitten syd om fjorden over Skjern Enge til Hotel Skjern, hvor vi vil spise frokost. Om aftenen vil vi tage med på vægternes tur rundt i de gamle gader i Ringkøbing og slutte af med en stor softice på Torvet.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE Queen med Bohemian Rhapsody. Hvis jeg skulle ende på en karaokebar, vil det sikkert være i selskab med seks gamle venner fra Ringkøbing, og den sang SKAL bare på anlægget, hver gang vi mødes. Så er der dømt luftguitar!

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Kim Larsen, hvis det kunne lade sig gøre. Jeg kunne godt lide den måde, han var på. Og det ville nok mere blive, at vi delte et par øl på et værtshus…

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at 1700 tals festivalen er godt overstået, og at vejret bliver perfekt til Helt-festivalen i weekenden. Og så ser jeg frem til at få de sidste detaljer på plads til aktiviteterne i sommerferien, så jeg kan tage på ferie med familien med god samvittighed.

Annonce

Jacob Muldkjær Rasmussen

ALDER: 37

PRIVAT: Gift med Christina, to børn

PROFESSION: Købstadschef i Ringkøbing

HJEMBY: Ringkøbing

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce