Annonce
Navne

Købstadschefens drømme: Bohemian Rhapsody på luftguitar og et par øl med Kim Larsen

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen tager gerne udenbys gæster på tur rundt om Ringkøbing Fjord. Og til en god søndag hører også en tur til Vesterhavet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen har haft travlt med 1700-tals-festivalen i denne uge. Og skal han synge, så bliver det også et klassisk nummer. Bare meget nyere, for det indbefatter luftguitar.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG der begynder helt stille og roligt med god tid til morgenkaffen og hvor der ikke er nogle faste aftaler i kalenderen. Ungerne vil insistere på, at vi henter rundstykker og laver smoothies. Så snakker vi om, hvad vi har lyst til at lave i dag og ender som regel med at køre en tur til Vesterhavet eller måske i Legoland. Det ender også tit med en impulsiv aftale med venner eller familie om kaffe eller aftensmad. Det vigtigste sådan en dag er, at der er tid til at gøre lige det, jeg har lyst til.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE … Jeg vil tage vedkommende med en tur rundt om fjorden. Først ville vi køre forbi Lyngvig Fyr og nyde den fantastiske udsigt over havet og fjorden. Tage til Hvide Sande for at købe frisk fisk til grillen, og så køre langs klitten syd om fjorden over Skjern Enge til Hotel Skjern, hvor vi vil spise frokost. Om aftenen vil vi tage med på vægternes tur rundt i de gamle gader i Ringkøbing og slutte af med en stor softice på Torvet.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE Queen med Bohemian Rhapsody. Hvis jeg skulle ende på en karaokebar, vil det sikkert være i selskab med seks gamle venner fra Ringkøbing, og den sang SKAL bare på anlægget, hver gang vi mødes. Så er der dømt luftguitar!

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Kim Larsen, hvis det kunne lade sig gøre. Jeg kunne godt lide den måde, han var på. Og det ville nok mere blive, at vi delte et par øl på et værtshus…

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at 1700 tals festivalen er godt overstået, og at vejret bliver perfekt til Helt-festivalen i weekenden. Og så ser jeg frem til at få de sidste detaljer på plads til aktiviteterne i sommerferien, så jeg kan tage på ferie med familien med god samvittighed.

Annonce

Jacob Muldkjær Rasmussen

ALDER: 37

PRIVAT: Gift med Christina, to børn

PROFESSION: Købstadschef i Ringkøbing

HJEMBY: Ringkøbing

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce