Annonce
Erhverv

Købmands-krise i Velling: Samarbejde med Min Købmand i Stauning overvejes

Omkring 70 andelshavere var mødt op til den ekstraordinære generalforsamling i Velling Forsamlingshus. Og selv om situationen er alvorlig, var forsamlingen ikke præget af krisestemning. Foto Poul Osmundsen.
Ekstraordinær generalforsamling uden den store debat om købmands-afgang; mulighed for samarbejde mellem Min Købmand i Velling og Stauning overvejes. Butikken i Velling er økonomisk i klemme, men frivillige holder indtil videre gang i forretningen.
Annonce

VELLING: Økonomien ser ikke for godt ud. Købmanden sagde for nylig op efter bare fire måneder bag disken. To medlemmer af bestyrelsen - heriblandt formanden - trådte tilbage.

Men Velling har ikke tænkt sig at give op, når det gælder andelsbutikkens fremtid. Det fremgik af reaktionerne på den ekstraordinære generalforsamling, der tirsdag var indkaldt til i Velling Forsamlingshus.

Over 70 andelshavere var mødt op, heriblandt tidligere formand Gitte Bille, men der var ingen debat om baggrunden for, at købmand Patrick Laursen i starten af januar tog sit gode tøj og gik.

Tvært imod roste Boi Nielsen fra bestyrelsen både de to og det andet afgåede bestyrelsesmedlem, Lars Jensen, for deres indsats i butikken og i bestyrelsen, og ingen i forsamlingen havde tilsyneladende behov for at skabe yderligere røre om sagen.

Til gengæld lagde Boi Nielsen ikke skjul på, at butikken er presset.

- Vi har fået lavet et foreløbigt regnskab, og det ser ikke for godt ud, sagde han.

Annonce

Optimistisk bestyrelse

Alligevel er bestyrelsen overbevist om, at der er en fremtid for købmandsbutikken i Velling.

- Vi tror på, at der også i fremtiden vil være opbakning til en butik, og at der på sigt vil være grundlag for en fortsat butik i Velling, sagde Boi Nielsen.

Optimismen grundede han i, at der er kræfter, der arbejder på at rekonstruere økonomien; han kunne dog ikke gå nærmere i detaljer med, i hvad retning bestræbelserne går.

- Dernæst har vi haft kontakt til købmanden i Stauning, og han er villig til at se på et eventuelt samarbejde mellem de to butikker. Endelig har vi fået en uopfordret ansøgning fra en person med butiksmæssig baggrund, som er interesseret i købmandsstillingen, fastslog Boi Nielsen, der dog ikke ville gå nærmere ind på, hvordan et samarbejde med Min Købmand i Stauning kan udformes.

Brian Pedersen, der i slutningen af november overtog driften af købmandsbutikken i Stauning, deltog i mødet, og han var optimistisk på Vellings vegne.

- Min erfaring siger mig, at en by som Velling sagtens kan have en købmandsbutik. Jeg kan også godt sig mig selv som en del af det. I alt fald har jeg mulighed for at give min erfaring til jer, så for midt vedkommende håber jeg, at vi kan få et samarbejde i stand; jeg ser ikke Velling som en konkurrent, siger han.

Annonce

Bestyrelsen konstituteres

Efter den ekstraordinære generalforsamling er bestyrelsen atter fuldtallig, idet Thomas Kirk Jepsen blev valgt ind.

- Det betyder, at vi snarest muligt skal have konstituteret os, sagde Boi Nielsen.

Indtil da står Inge-Lise Kristensen og Margit Thomsen i spidsen for butikken sammen med en gruppe frivillige - som i øvrigt fik stor ros og mange klapsalver fra de fremmødte.

Det nye bestyrelsesmedlem takkede for valget og opfordrede til sammenhold i Velling.

- Det handler om Velling som en by, vi vil holde en vis udvikling i gang i, sagde han.

Han mindede også forsamlingen på, at da Brugsen i sin tid blev lukket, skulle Velling igennem nogenlunde det samme som nu.

- Alle i Velling har en fantastisk viden om det at drive købmandsbutik, men ingen har en købmandsuddannelse. Vi skal have for øje, at vi skal alle være her. Lad os for Guds skyld blive ved med at tale sammen, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce