Annonce
Erhverv

Købmands-krise i Velling: Samarbejde med Min Købmand i Stauning overvejes

Omkring 70 andelshavere var mødt op til den ekstraordinære generalforsamling i Velling Forsamlingshus. Og selv om situationen er alvorlig, var forsamlingen ikke præget af krisestemning. Foto Poul Osmundsen.
Ekstraordinær generalforsamling uden den store debat om købmands-afgang; mulighed for samarbejde mellem Min Købmand i Velling og Stauning overvejes. Butikken i Velling er økonomisk i klemme, men frivillige holder indtil videre gang i forretningen.

VELLING: Økonomien ser ikke for godt ud. Købmanden sagde for nylig op efter bare fire måneder bag disken. To medlemmer af bestyrelsen - heriblandt formanden - trådte tilbage.

Men Velling har ikke tænkt sig at give op, når det gælder andelsbutikkens fremtid. Det fremgik af reaktionerne på den ekstraordinære generalforsamling, der tirsdag var indkaldt til i Velling Forsamlingshus.

Over 70 andelshavere var mødt op, heriblandt tidligere formand Gitte Bille, men der var ingen debat om baggrunden for, at købmand Patrick Laursen i starten af januar tog sit gode tøj og gik.

Tvært imod roste Boi Nielsen fra bestyrelsen både de to og det andet afgåede bestyrelsesmedlem, Lars Jensen, for deres indsats i butikken og i bestyrelsen, og ingen i forsamlingen havde tilsyneladende behov for at skabe yderligere røre om sagen.

Til gengæld lagde Boi Nielsen ikke skjul på, at butikken er presset.

- Vi har fået lavet et foreløbigt regnskab, og det ser ikke for godt ud, sagde han.

Annonce

Optimistisk bestyrelse

Alligevel er bestyrelsen overbevist om, at der er en fremtid for købmandsbutikken i Velling.

- Vi tror på, at der også i fremtiden vil være opbakning til en butik, og at der på sigt vil være grundlag for en fortsat butik i Velling, sagde Boi Nielsen.

Optimismen grundede han i, at der er kræfter, der arbejder på at rekonstruere økonomien; han kunne dog ikke gå nærmere i detaljer med, i hvad retning bestræbelserne går.

- Dernæst har vi haft kontakt til købmanden i Stauning, og han er villig til at se på et eventuelt samarbejde mellem de to butikker. Endelig har vi fået en uopfordret ansøgning fra en person med butiksmæssig baggrund, som er interesseret i købmandsstillingen, fastslog Boi Nielsen, der dog ikke ville gå nærmere ind på, hvordan et samarbejde med Min Købmand i Stauning kan udformes.

Brian Pedersen, der i slutningen af november overtog driften af købmandsbutikken i Stauning, deltog i mødet, og han var optimistisk på Vellings vegne.

- Min erfaring siger mig, at en by som Velling sagtens kan have en købmandsbutik. Jeg kan også godt sig mig selv som en del af det. I alt fald har jeg mulighed for at give min erfaring til jer, så for midt vedkommende håber jeg, at vi kan få et samarbejde i stand; jeg ser ikke Velling som en konkurrent, siger han.

Bestyrelsen konstituteres

Efter den ekstraordinære generalforsamling er bestyrelsen atter fuldtallig, idet Thomas Kirk Jepsen blev valgt ind.

- Det betyder, at vi snarest muligt skal have konstituteret os, sagde Boi Nielsen.

Indtil da står Inge-Lise Kristensen og Margit Thomsen i spidsen for butikken sammen med en gruppe frivillige - som i øvrigt fik stor ros og mange klapsalver fra de fremmødte.

Det nye bestyrelsesmedlem takkede for valget og opfordrede til sammenhold i Velling.

- Det handler om Velling som en by, vi vil holde en vis udvikling i gang i, sagde han.

Han mindede også forsamlingen på, at da Brugsen i sin tid blev lukket, skulle Velling igennem nogenlunde det samme som nu.

- Alle i Velling har en fantastisk viden om det at drive købmandsbutik, men ingen har en købmandsuddannelse. Vi skal have for øje, at vi skal alle være her. Lad os for Guds skyld blive ved med at tale sammen, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce