Annonce
Hvide Sande

Købmand udvider livsværket for 11. gang

Sønnerne Morten og Thomas Hansen fra Meny er sammen med far Keld langt med planerne om at udvide forretningen. Denne gang kræver det dog en ny lokalplan. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Meny i Søndervig mangler lagerplads i højsæsonen. Derfor er købmand Keld Hansen og sønnerne i fuld gang med at planlægge endnu en udvidelse af deres forretning.

Søndervig: Han har gjort det ti gange før.

Nu vil Søndervig-købmand Keld Hansen gøre det igen, nemlig udvide den købmandsforretning han blev indehaver af for små 50 år siden.

- Vi mangler simpelthen lagerplads. Udenfor sæsonen er det ikke noget problem, men i højsæsonen kniber det med at få plads til varer, der skal på frost og køl. Lige nu har vi et fjernlager på den anden side at vejen i det tidligere tømrerværksted. Men når Søndervig Feriepark kommer, så inddrager vi det. Derfor er det nødvendigt at udvide, fortæller Keld Hansen, der driver Meny-butikken sammen hustruen Kirsten og deres sønner Morten og Thomas.

Familien Hansen havde satset på at gå i gang med udvidelsen allerede til efteråret. Men nu viser det sig, at der skal en ny lokalplan til, for at forretningen i Søndervigs Centrum kan vokse sig endnu større. Hvis lokalplanen bliver vedtaget, vil arbejdet formentlig kunne begynde til september næste år.

- For os handler det om at fremtidssikre forretningen. Og det kræver, at vi udvider endnu en gang, siger Keld Hansen

Ifølge købmanden bliver arealet ved den nuværende legeplads bag forretningen inddraget og erstattet af lagerfaciliteter i to plan. Legepladsen bliver bevaret men får en ny placering længere mod syd. Trods nybyggeriet bliver der ikke udsigt til færre parkeringspladser ved Søndervig Centret, fortæller Keld Hansen.

Meny i Søndervig breder sig i dag over 3400 kvadratmeter. Hvis udvidelsen bliver godkendt, er det planen, at arealet skal vokse til 5000 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce