Hvide Sande

Købmand udvider livsværket for 11. gang

Sønnerne Morten og Thomas Hansen fra Meny er sammen med far Keld langt med planerne om at udvide forretningen. Denne gang kræver det dog en ny lokalplan. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Meny i Søndervig mangler lagerplads i højsæsonen. Derfor er købmand Keld Hansen og sønnerne i fuld gang med at planlægge endnu en udvidelse af deres forretning.

Søndervig: Han har gjort det ti gange før.

Nu vil Søndervig-købmand Keld Hansen gøre det igen, nemlig udvide den købmandsforretning han blev indehaver af for små 50 år siden.

- Vi mangler simpelthen lagerplads. Udenfor sæsonen er det ikke noget problem, men i højsæsonen kniber det med at få plads til varer, der skal på frost og køl. Lige nu har vi et fjernlager på den anden side at vejen i det tidligere tømrerværksted. Men når Søndervig Feriepark kommer, så inddrager vi det. Derfor er det nødvendigt at udvide, fortæller Keld Hansen, der driver Meny-butikken sammen hustruen Kirsten og deres sønner Morten og Thomas.

Familien Hansen havde satset på at gå i gang med udvidelsen allerede til efteråret. Men nu viser det sig, at der skal en ny lokalplan til, for at forretningen i Søndervigs Centrum kan vokse sig endnu større. Hvis lokalplanen bliver vedtaget, vil arbejdet formentlig kunne begynde til september næste år.

- For os handler det om at fremtidssikre forretningen. Og det kræver, at vi udvider endnu en gang, siger Keld Hansen

Ifølge købmanden bliver arealet ved den nuværende legeplads bag forretningen inddraget og erstattet af lagerfaciliteter i to plan. Legepladsen bliver bevaret men får en ny placering længere mod syd. Trods nybyggeriet bliver der ikke udsigt til færre parkeringspladser ved Søndervig Centret, fortæller Keld Hansen.

Meny i Søndervig breder sig i dag over 3400 kvadratmeter. Hvis udvidelsen bliver godkendt, er det planen, at arealet skal vokse til 5000 kvadratmeter.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce