Portræt

Købmand Hansen håndplukkede værtspar til sit overnatningssted i Nymindegab

Købmand Hansen til højre med Morten og Connie Alsted og sønnen Carsten Holmegaard Hansen. Foto: Morten Nielsen
Der manglede et værtspar på Lindvig Ferie- og Kursuscenter. Men Niels Kristian Hansen fra Henne, som nu er eneejer, havde i forvejen et ægtepar i kikkerten.

Nymindegab/Lønne: Niels Kristian Hansen - alias Købmand Hansen - gik i 2010 ind i den aktivitet med en halvpart, der var på den tidligere Lønne Højskole, som frem til 2008 blev drevet af den legendariske højskolemand, Poul Erik Søe. Nu hedder den forhenværende skole Lindvig Ferie- og Kursuscenter, som er under Danhostel-kæden, og det er en alsidig virksomhed, som både rummer overnatning i 23 dobbeltværelser, fire hytter, selskaber, kurser og ikke mindst en minigolfbane, der er ret stor - navnet taget i betragtning.

Danhostel Nymindegab, Lindvig, som virksomheden også kalder sig, har lige skiftet vært, og det er sket uden annoncering. Købmand Hansen, 76 år, som også driver feriehusudlejning og i disse år gennemfører et glidende generationsskifte med sønnen Carsten Holmegaard Hansen, 47 år, oplyser, at han nærmest håndplukkede en vært.

Det nye værtspar er Morten og Connie Alsted. Og det er altså to nyansatte, som Købmand Hansen længe har haft et godt øje til.

- Jeg kender Mortens far, Johannes, som jeg blandt andet har handlet antikviteter med. Han bor i Filskov, er 85 år, og hjælper af og til med i forretningen i Henne Strand, siger Niels Kristian Hansen.

Købmand Hansen vidste også, at Johannes har en søn, Morten, som efter mange år med topjob i restaurationsbranchen kiggede sig om efter noget nyt.

- Jeg henvendte mig derfor til Morten, siger Niels Kristian Hansen

Gammelt stednavn

Navnet Lindvig kommer af det oprindelig stednavn, som altså i dag er Lønne.

Stor udvikling på tidligere folkeskole

Den henvendelse blev til en aftale, og siden 1. februar har Morten og Connie Alsted været værtspar med bopæl på Lindvig Ferie- og Kursuscenter

- Det var fordi, jeg troede på det, siger Niels Kristian Hansen, der er mere tilbageholdende med at svare på spørgsmålet, om købet af skolen har været en god forretning. Men det var i skyggen af finanskrisen, at han overtog Lindvig Ferie- og Kursuscenter. Stedet har udviklet sig. I etaper er den tidligere højskole, som igen er en tidligere folkeskole, moderniseret og restaureret, så stedet i dag er meget forandret i forhold til højskoletiden.

Niels Kristian Hansen fremhæver især, at stedet er populært, når det gælder selskaber med mulighed for overnatning.

Selskabet Købmand Hansen har siden 1. november været eneejer af Lindvig Ferie- og Kursuscenter.

0/0
Navne

Gymnasierektor: Der har været for mange begravelser i de seneste par år

Navne For abonnenter

Han begyndte som elektriker: Nu er han friskoleleder

Navne

Ny ismand: Det kunne være underholdende at få en middagsaftale med Johnny Madsen

Navne

Generationsskifte: Jesper og Mads Skannerup køber stor del af Mil-tek

Navne For abonnenter

Efter 50 år har H.P. ikke fået nok af Opel-værkstedet

Navne For abonnenter

Jeg havde verdens bedste job, men at arbejde med frivillige er bedre

Portræt For abonnenter

Trommeslager, tandlæge og Tarms nye frontfigur: Som 50-årig anede han ikke, hvor byen lå