Annonce
Hvide Sande

Københavner om hotel på kysten: 'Værelset udmærker sig ved at være mere skrabet end en fængselscelle'

På hotellets hjemmeside tager et af værelserne på Hvide Sande Hotel sig sådan ud - altså med lamper ved sengene. Foto: Fra hjemmesiden hssh.dk
I forbindelse med et besøg på restaurant Kommandobroen by Grantland indlogerede mad- og vinredaktør Søren Frank fra Berlingske sig på Hvide Sande Hotel. Det blev angiveligt en noget blandet fornøjelse.
Annonce

Hvide Sande: Søren Frank, der er mad- og vinredaktør på Berlingske, har i en nylig anmeldelse af Kommandobroen by Grantland uddelt fire store stjerner til restauranten i Hvide Sande. Til gengæld har journalisten fra hovedstaden ikke ret meget godt at sige om havnebyens hotel, hvor han havde en enkelt overnatning i midten af juli i forbindelse med anmeldelsen.

- Værelset udmærker sig ved at være mere skrabet end en fængselscelle og uden sengelamper, der ser ud som om, de er skruet af for nylig, skriver Søren Frank blandt andet om sit besøg på vestkysten.

I artiklen fortæller han videre, at det var en tjener på Kommandobroen by Grantland, der i telefonen havde forklaret, at der kun er ét hotel i Hvide Sande; 'sådan et fiskerhotel':

- Men ellers ligger den nærmeste indkvartering ifølge tjeneren i Ringkøbing, 25 kilometer væk, så vi giver fanden i det og indkvarterer os på Sømandshotellet, fastslår Søren Frank i artiklen om overnatningsstedet, der retteligt hedder Hvide Sande Hotel.

Jeg funderer over, om en gæst monstro har taget lamperne med hjem, eller om værten måske er bange for, at en fisker kan gøre skade på sig selv med sådan en installation

Søren Frank, mad- og vinredaktør på Berlingske, i omtale af Hvide Sande Hotel

Annonce

Ubemandet morgenmad

I sin artikel kan Berlingskes mad- og vinredaktør ikke helt slippe det med manglende lys ved sengene:

- Jeg funderer over, om en gæst monstro har taget lamperne med hjem, eller om værten måske er bange for, at en fisker kan gøre skade på sig selv med sådan en installation, skriver Søren Frank.

Jytte Koudahl, der hjælper til med den daglige drift af Hvide Sande Hotel, forklarer, at det i forbindelse med installering af nye sengegavle var nødvendigt at fjerne de eksisterende sengelamper. Der blev bestilt nye i IKEA, men det trak ud med leveringen:

- Der går nogle dage uden sengelamper på nogle af værelserne. Det er ret uheldigt, at det lige er på det tidspunkt, han (Søren Frank, red.) er her, siger Jytte Koudahl, der mener, at kritikken er uberettiget.

Hun henviser blandt andet til, at Hvide Sande Hotel på den populære hjemmeside booking.com i år er gået fra en karakter på 7,1 til 7,5:

- Det er ikke bare sådan ligetil. Det er jo gæsterne, der bedømmer, og vi hører fra mange, at hotellet er hyggeligt, og at her er en dejlig atmosfære, tilføjer Jytte Koudahl.

Annonce

En positiv overraskelse

Mens Danmarks længst regerende madanmelder altså var ret godt tilfreds med serveringen hos Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande, er det vist småt med stjerner til byens hotel. Mod slutningen i artiklen skriver Søren Frank dette:

- Og så var det ellers tilbage til det ubemandede sømandshjem, hvor vi vågnede op til en lige så ubemandet morgenmad bestående af en papæske per mand fra Hvide Sande Bageri med et hvidt rundstykke, lidt Lurpak og en kanelsnegl.

Jytte Koudahl forklarer, at Hvide Sande Hotel ikke har et køkken, og derfor fremgår det også tydeligt på hotellets hjemmeside, at 'vi tilbyder ikke morgenmad':

- Æsken skal ses som en service. Man kan tage den eller lade være. Vi får mange kommentarer fra gæster, der synes, det er en lækker service, siger Jytte Koudahl.

I en kommentar på booking.com skriver en gæst eksempelvis dette: 'Havde ikke forventet, at der var morgenmad. Madkassen var super.' En anden gæst beskriver pakken med morgenmad som 'en positiv overraskelse.'

- Vi er fuldt booket hver dag, så vi er ikke så nervøse, tilføjer Jytte Koudahl.

Avisen har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Søren Frank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce