Annonce
Ringkøbing

Kærkommen hjælp: 40 personer nød godt af maduddeling på spillested

Organisationen Stop Spild Lokalt stod i pinsen bag et tiltag i Ringkøbing, hvor der blev uddelt overskydende fødevarer fra supermarkeder til omkring 40 personer. Illustration: Jens Nex
Spillestedet Generator i Ringkøbing dannede i pinsen rammen om uddeling af overskudsmad via et tiltag fra organisationen Stop Spild Lokalt.
Annonce

Ringkøbing: Pinsesolen var gået ned, da der lørdag aften blev uddelt overskudsmad på spillestedet Generator i Ringkøbing.

Bag tiltaget stod den landsdækkende organisation Stop Spild Lokalt, der i dagene for inden havde slået på tromme på Facebook. Det fik omkring 40 trængte borgere til at række hænderne frem:

- Det forløb super godt, og folk afhentede som aftalt. De respekterede den tid, de havde fået og huskede at holde afstand og at bruge håndsprit, siger koordinator Lei Iben Raunow fra den lokale gruppe af Stop Spild Lokalt.

- De, der af den ene eller anden grund ikke kunne hente selv, fik leveret maden til døren, tilføjer Lei Iben Raunow og nævner i den sammenhæng personer med eksempelvis angst eller depression.

Annonce

Deler ud igen ved juletid

Efter lukketid lørdag aften blev der hentet overskydende fødevarer hos Netto, Kvickly og Superbrugsen i Ringkøbing, lige som der også var donationer fra Netto i Skjern og Ulfborg.

- Det er blevet Danmarks største, frivillige organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart uddeler overskudsmad, som ellers ville have mættet Danmarks containere og skraldespande, siger Lei Iben Raunow om Stop Spil Lokalt, der er drevet af frivillige og arbejder i flere end 100 byer rundt om i Danmark.

Den første modtager stod klar på Generator klokken 22.15 lørdag aften, og en times tid senere blev den sidste pose så uddelt på spillestedet i denne omgang:

- Næste gang bliver lillejuleaften, tilføjer Lei Iben Raunow.

Stop Spild Lokal, der i 2016 blev skabt af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, deler dagligt 20 ton overskudsmad ud rundt om i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce