Læserbrev

Kære Venstre, skal vi ikke hellere tale politik?

Arkivfoto: Tommy Kofoed

Læserbrev: Jeg kan ikke påstå, at det ligefrem kom bag på mig, da jeg tirsdag kunne læse i Dagbladet, at en af Venstres lokale formænd advarer om, at man risikerer at ’spilde’ sin stemme, hvis man stemmer på KD ved det kommende folketingsvalg i stedet for at stemme på Venstre.

Venstre-formanden er citeret for, at KD mobiliserer i hele kommunen, og det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at vi møder opbakning fra nær og fjern som aldrig før. Det gælder både blandt erhvervsfolk og private, som bakker op om os med både penge og anbefalinger.

Det er vi utrolig glade for, og faktisk tror jeg, at Venstre efter valget også vil glæde sig over, at KD kommer i Folketinget. For som meningsmålingerne ser ud, er det nok i virkeligheden Lars Løkkes bedste chance for at kunne fortsætte som statsminister.

For vi peger på Lars Løkke som statsminister, men vi vil have indflydelse for vores mandater. Lad mig her blive helt konkret:

Forældre skal have mulighed for at passe deres børn selv – derfor skal de offentlige midler til børnepasning følge barnet og ikke institutionen.

Der skal mere fokus på de svage grupper i vores samfund. Her tænker jeg særligt på de mennesker, som er ramt af fysiske og psykiske handicap.

Landbruget skal anerkendes for den store indsats, erhvervet i mange år har gjort for at fremme brugen af miljø- og klimavenlige teknologier.

Og så skal vi have gjort noget ved den 2+1-vej, og vi skal have gravet kabelmotorvejen ned, så den ikke skæmmer vores skønne natur her i det vestjyske.

Derfor vil jeg også gerne benytte anledningen til at indbyde Venstres folketingskandidat Kenneth Mikkelsen til debat. Det kan eventuelt være i regi af Dagbladet, hvis avisen er med på det.

For valgkampen bør handle om politik og ikke om taktik og mudderkastning.

Der var også folk, der trak på smilebåndet, da vi før byrådsvalget i 2017 sagde, at vi troede på fremgang fra vores dengang 3 mandater i byrådet. Vælgerne gav os 6 mandater ved byrådsvalget, og ja, vi tror fuldt og fast på, at vælgerne sender os i Folketinget ved dette valg.

0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Buddingen på væggen og møllerne ved kysten: Kan den realpolitiske tyngdekraft ophæves?

Valgkamp er ren magi. I nogle få, berusende uger virker hverdagens grå, realpolitiske tyngdekraft til at være ophævet. Alt synes at kunne lade sig gøre; drømme og visioner leviterer lystigt op mod det himmelblå. Nogle gange sker det i en koordineret parti-indsats. Andre gange er det båret af hin enkelte kandidat, som i mødet med den ene eller den anden vælgervirkelighed kommer til at se tingene gennem andre briller end dem, som partiet normalt har på. Et lokalt eksempel kunne opleves ved mandagens vælgermøde i Søndervig. Temaet var turisme. Publikum var blandt andet lokale aktører fra et erhverv, der med en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner ikke bør overses. Mølleparken, som står til at skulle sættes op blot fire til ti kilometer ud for kysten mellem Hvide Sande og Søndervig, var derfor et uundgåeligt emne. Flere feriehusudlejere undrede sig over, at politikere siger nej til et soppebassin på stranden, til restauranter med havudsigt eller til handicapstier, fordi vi skal passe på naturen - men at de samtidig kan sige ja til Vesterhav Syd. Det lokalt valgte folketingsmedlem Andreas Steenberg (R), der sad med i panelet, har jævnligt markeret sig som en varm tilhænger af de kystnære møller. I november 2016 sagde han til Dagbladet: "Det er godt for klimaet og det er godt for Vestjylland, at projektet bliver realiseret. Og heldigvis er der flertal for at fastholde de kystnære møller." Interessant at høre, at det før så positive folketingsmedlem nu erklærer sig betænkelig ved placeringen af kæmpemøller tæt på kysten. Men før flagene stryger til tops på klitten, skal det understreges, at Andreas Steenberg trods sin skepsis ikke mener, der er politisk opbakning til at aflyse projektet. Det tror da pokker. For mindre end en måned siden sendte hans partifælle, partiets energiordfører Ida Auken, en regulær skideballe af sted mod vest i et samråd med ministeren om de kystnære mølleparker: ”Uklædeligt, at man som byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern ikke stiller sig op og står på mål for det her”, lød det blandt andet i bredsiden, der også indeholdt ord som "rendt fra deres ansvar" og "gummiarm". Et par dage senere blødte hun ganske vist op og sagde, at hun har "stor fidus til byrådet i Ringkøbing-Skjern". Det var, kunne man forstå, mere partiet Venstre, der var mål for kritikken. Ida Aukens nu afdøde morbror, Svend, som gennem mange år gav Socialdemokratiet en markant stemme, sagde engang, at radikal politik er "som at sømme budding op på en væg". Det skal blive interessant at se, om det lokalt valgte radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg efter valget 5. juni får held til at sømme sit partis politiske budding bedre fast, når det gælder Vesterhav Syd, end det hidtil er lykkedes. Indrømmet; det ville ligne ren magi. Men vi er håbefulde. Det skal man være i en valgkamp.

Klumme

Alle hører til et sted og har to vigtige valg!