Annonce
Debat

Kære medarbejdere: Hold fast, I gør det godt

Sundhedsplejersker, skolelærere, pædagoger og alle de andre kommunale medarbejdere har hele vejen igennem været travlt optaget af at løse deres opgaver, skriver borgmesteren på vegne af byrådet i dette læserbrev. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Vi har nu haft corona som blind makker i ni måneder. Massetesten, der er sat i gang i denne uge, viser, hvilken uforudsigelig tid det har været. Men selv om meget lidt er, som det plejer, kan vores børn stadig gå i skole, kørekort fornys og nybagte familier få støtte hos sundhedsplejerskerne. Der er især én gruppe, vi kan takke for det: Kommunens personale.

Kan du huske, hvor du var den 11. marts, da statsministeren lukkede landet ned? Jeg sad klistret til skærmen under pressemødet, og deltog herefter virtuelt i møde i kommunens krisestab. Det står så klart for mig som var det i går. Det kniber straks mere med at huske dag 45, dag 170 og dag nummer 221.


Dagen står så klart for mig som var det i går. Det kniber straks mere med at huske dag 45, dag 170 og dag nummer 221.


Men jeg ved præcis, hvad kommunens skolelærere, pædagoger, social- og sundhedsassistenter, sundhedsplejersker, socialpædagoger, familieterapeuter og misbrugskonsulenter lavede på alle de dage, der ligger frem til i dag: de var nemlig i gang med at løse de opgaver, vi som kommune har ansvar for.

Det er det lange seje træk nu, og jeg vil gerne takke kommunens medarbejdere for, at vi lykkes med målsætningen om, at restriktionerne skal mærkes mindst muligt i den måde, kommunens institutioner og afdelinger fungerer på i det daglige.

Men selvfølgelig kan det mærkes, når vi som nu befinder os i epidemiens anden bølge, hvor smitten desværre sender skoleklasser hjem, begrænser besøg på plejehjem og lægger hindringer i vejen for alt det spontane og mellemmenneskelige, der er fundamentet for kvalitet, mening og indhold i den nære velfærd.

Det er hårdt at skulle finde rundt i denne sære tid. Der tales om coronatræthed og endda om udsigterne til en tredje bølge i foråret.

Når vi runder årsskiftet, har cirka en tiendedel af kommunens ansatte arbejdet hjemmefra i et halvt år for at bidrage til, at så meget som muligt kan holdes åbent. Ingen kan vide, hvor længe det vil tage, før vi får det forbistrede virus under kontrol.

Men vi må sætte vores lid til de vacciner, vi hører så lovende nyheder om. Og nok så vigtigt må vi sætte vores lid til den vilje og evne til at finde en vej, som vi alle – offentligt som privatansatte – har vist, at vi besidder.

Så når coronatrætheden sætter ind, så har jeg blot denne bøn: Bak vores gode folk op. Sig til dit barns pædagoger, at de gør et godt stykke arbejde, nævn for personalet på plejehjemmet, at du påskønner deres indsats.

For vi bliver alle nødt til at holde fast i de gode corona-vaner og i os selv og det gode humør.

Derfor, til alle borgere til alle ansatte i kommunen: Hold fast lidt endnu, og hold fast, hvor gør I det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Vestjylland

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce