Læserbrev

Kære Kristian Andersen, Tak for invitationen

Læserbrev: Kære kristian Andersen. Tak for invitationen til at mødes og debattere politik. Den invitation tager jeg meget gerne imod.

Du indleder dit læserbrev i disse spalter med at referere til en af Venstres lokalforeningsformænds brug af ordet stemmespild. Jeg har over de seneste måneder konstateret, at du og dine partifæller reagerer stærkt på netop det ord. Det undrer mig faktisk en smule. Begrebet stemmespild er jo et ganske normalt og anvendt begreb af statistikere, valgforskere, politiske kommentatorer, journalister og andre, der kommenterer på politiske meningsmålinger og valghandlinger. Du og jeg bliver ikke uenige om, at hver en vælger skal placere sin stemme efter sin overbevisning. Men debatten frem mod valghandlingen skal jo netop oplyse vælgerne om, hvilken politik og indflydelse de kan forvente alt efter, hvor de placerer deres stemme.

Men nok om det – vi skal jo mødes for at debattere politik...

Du nævner i dit læserbrev en række konkrete politiske emner, som jeg glæder mig til at debattere. Lad også mig byde ind med et par emner, som kan fylde i vores debat:

Vi skal sikre et Danmark i bedre balance. Udflytning af statslige arbejdspladser og etablering af uddannelsesstationer er et skridt på vejen, men der skal flere indsatser til.

Flere unge skal kunne uddanne sig lokalt, og arbejdsstyrken skal lokalt kunne efteruddanne sig løbende. Det er vigtigt for den enkelte, for erhvervslivet og for hele kommunens udvikling.

Der skal være bedre muligheder for at finansiere huskøb i de mindre byer. En forudsætning for fortsat udvikling i vores landsbyer.

Infrastrukturen – både den digitale og den trafikale – skal understøtte den lokale udvikling. Regeringen og DF har nu indgået aftale om opgradering af A15. Men vi skal ikke standse her.

Vi skal have stoltheden og fagligheden tilbage i alle erhverv. Vi skal vise den enkelte medarbejder langt større tillid, og minimere unødvendig kontrol og bureaukrati.

Ja, både din og min liste over emner, der bør debatteres, er lang. Jeg håber, at Dagbladet griber stafetten, så vores politiske debat kan foregå i deres regi.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Læserbrev

Borgmesteren: Frivillighed og dialog er vejen frem mod nationalparken

Læserbrev

Tak og ros til sundhedsvæsenet: Fantastisk behandling efter lårbensbrud

Tophistorier

Læserbrev

2+1-vej er ikke nødvendigvis en god løsning

Leder For abonnenter

Lad os blive bedre til at holde RKI fra døren

Debat

Børn og ældre risikerer at komme i klemme - hvis ikke vi får tidssvarende velfærd

Debat

Er ateisme virkelig ikke andet end en mavesur antipati mod Folkekirken?

Leder For abonnenter

Google og Facebook er ynkelige: Medier - det bliver I aldrig

Debat

Lejere forskelsbehandles unødigt hårdt

Debat

Midtjysk skyskraber er monumentet over rejsen fra hosekræmmer til industri