Læserbrev

Visionsløs og dårlig udviklingsstrategi at nedlægge biblioteket

Læserbrev: Bevar Tarm Bibliotek! Ringkøbing-Skjern Kommune foreslår, at Tarm Bibliotek nedlægges for at spare 500.000 kroner. Det er vi flere, der undrer os over! Beboerne i Tarm er nemlig meget glade for deres bibliotek. På valgdagen skrev over 2.700 borgere under på, at Tarm Bibliotek skal bevares, da en lukning vil have meget negative konsekvenser for rigtig mange.

Biblioteket, der i år kan fejre 50 års jubilæum, er en vigtig kulturinstitution med 35.000 besøg og 40.000 udlån årligt. Et dagligt møde- og samlingssted for børn, unge, ældre og alle dem midt imellem. Mange af de ældre bruger bibliotekets computere til internet og avislæsning, og så er det i gåafstand fra ældrecentret Søndermarken. Skolerne har et godt samarbejde med biblioteket, hvor eleverne blandt andet kommer og bliver undervist, samtidig med at det bruges i forbindelse med projekter i undervisningen. Frivillige holder området omkring biblioteket pænt og har endda tilbudt at male den jordslåede stern, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune vil lægge stillads og maling til.

Det virker enormt visionsløst at nedlægge biblioteket, særligt når Ringkøbing-Skjern Kommune ved enhver lejlighed i skrift og tale bruger ord som ”nærhed”, ”fællesskab” og ”tæt på den enkelte”. I kommunens plan- og udviklingsstrategi for årene 2019-2022 står der, at ”funktionerne er der, hvor det giver mening for helheden, så byen hænger harmonisk sammen”, og ”god planlægning sikrer tryghed, nærhed og udvikling”. Tænk sig, at man så overvejer at nedlægge den eneste kommunale institution i Tarm, der lige præcis understøtter de værdier! Tarm Bibliotek er endvidere det sidste sted i Tarm, hvor for eksempel Røde Kors Egvad gratis kan bruge lokaler til sit humanitære arbejde.

Med andre ord en rigtig dårlig udviklingsstrategi.

Vi opfordrer på det kraftigste byrådspolitikerne til at genoverveje spareplanerne og skåne Tarm Bibliotek, der i nu fem årtier har været til glæde og gavn for borgere i og omkring Tarm.

Med venlig hilsen Dagplejen, Forældrebestyrelsen på Tarm Skole, Handelsforeningen, Klatretræet, Mejeriet, Menighedsrådet i Tarm, Solstrålen, Søndermarken, Tarm Skole, Ældresagen, Røde Kors Egvad, VGT og Tarm Udviklingsforum

Tarm Bibliotek. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce