Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kære bilister i trafikken

Brug 2 sekunder mere på at orientere dig i krydset og trafikken. Pressefoto
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Brug 2 sekunder mere ved vejkrydset – det redder både liv og lemmer.

De fleste cyklistulykker i trafikken sker i et vejkryds - faktisk 7 ud af 10 ulykker. Nu vil Ringkøbing-Skjern Kommune og Rådet for Sikker Trafik have bilisterne og cyklisterne til at holde bedre øje med hinanden, hver gang de kører ud i et kryds.

- Også i Midt- og Vestjylland er andelen af krydsulykker højt - helt præcist er 67 procent af alle alvorlige cykelulykker sket ved kryds. Så det kan redde både liv og førlighed, hvis billister og cyklister bruger 2 sekunder mere på at orientere sig i forbindelse med vejkryds og sideveje, siger Michael Steen Vejrup, der er civilingeniør i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Plan og Vejanlæg.

Annonce

Ulykker kan have alvorlige følger

For at få antallet af cyklistulykker ned vil både bilister og cyklister i de kommende uger møde budskabet "Brug 2 sekunder mere" på gule plakater langs veje og cykelstier. Kampagnens budskaber vises også på busser i de største byer og på sociale medier.

Hvert år er der i gennemsnit 550 cyklister, der enten kommer alvorligt til skade eller mister livet i trafikken. De fleste af dem i et vejkryds, viser tal fra Vejdirektoratet. Og årligt er der omkring 15.000 cyklister, der må en tur på skadestuen efter et trafikuheld. Det svarer til flere end 300 cyklister hver uge.

- Det kan have store, menneskelige omkostninger, hvis man som cyklist kommer ud for en ulykke. Et styrt i asfalten kan betyde, at man brækker knogler eller måske slår sit hoved voldsomt, hvilket kan have følger i mange år efter ulykken. Der skal så lidt til, for at en ulykke sker. Men der skal også meget lidt til, for at den ikke sker, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Annonce