Annonce
Vestjylland

Kæmpeordre til vinduesfabrik: 100 vinduer til historisk badehotel

Det er blandt andet vinduer som denne prototype, som Vemb Linolie og Døre har leveret til Svinkløv Badehotel. Foto: Morten Stricker
100 vinduer har Vemb-fabrikken Linolie Døre og Vinduer for få uger siden leveret til Svinkløv Badehotel. For daglig leder, Leo Madsen, er det den mest specielle ordre, siden fabrikken blev etableret i 1999.

Vemb: En ordre langt ud over det sædvanlige, tikkede sidste år ind i mailboksen hos Linolie Døre og Vinduer i Vemb, og som få uger siden blev ekspederet ud.

- Jeg tror, det er den mest specielle ordre, vi nogensinde har haft, siger daglig leder Leo Madsen.

Ordren på 100 vinduer kom fra Svinkløv Badehotel, hvor flere af de naturscener, der har været med i TV2's dramaserie "Badehotellet" er blevet optaget. Det over 94 år gamle hotel i Nordjylland brændte i september 2016 ned til grunden. Siden har bestyrelse og forpagtere besluttet at genopføre badehotellet til sæsonen 2019. Linolie Døre og Vinduer blev valgt som leverandør af vinduer.

- Vi har leveret 100 vinduer til dem. Det er to forskellige typer. Et ret standard-vindue og så de her "Gøg og Gokke"-vinduer, siger Leo Madsen.

Sidstnævnte har krævet mange arbejdstimer. Vinduet består af to vinduespartier. Den nederste ramme er hæftet på en snor, der er bundet op til to jernlodder, som løber inde i to hulrum ved siden af rammerne, således at når man løfter i vinduet, trækker vægtklodser vinduet op.

- Det har været et svært projekt rent teknisk. Man skal lave noget, man aldrig har lavet før. Og vi har jo kun haft billeder at lave ud fra, der var ingen, der havde tegninger på dem. Så vi har måttet være kreative for at løse opgaven, siger Leo Madsen.

Han vurderer, at der alene i forberedelsestid er lagt 3-400 timer i at få udviklet først nummer et, så to prototyper - og til sidst det endelige vindue - som blev produceret i 42 eksemplarer.

Alle hundrede vinduer er lavet i skandinavisk fyrretræ.

- Og selve ordren er vel på 2-2,5 millioner kroner, siger Leo Madsen.

Annonce
Daglig leder Leo Madsen fortæller, at ordren til Svinkløv Badehotel er den mest specielle ordre, virksomheden nogensinde har fået. Foto: Morten Stricker

Fyldt ordrebog

Hos virksomheden i Vemb har man årligt en vækst på tyve procent og havde sidste år en omsætning på lige knap 20 millioner kroner og med to millioner i årsresultat før skat. Spørger man Leo Madsen, går det kun en vej - fremad. Virksomheden, der primært laver vinduer og døre til herregårde, slotte og andre fredede bygninger, har efterhånden fået godt fat i markedet.

- Årene går jo, og folk finder ud af, at vi kan lave noget herude, de ikke kan andre steder. Og arkitekterne snakker jo sammen. Så vores ordreforespørgsler kommer ind på mail - vi skal ikke ud af huset og sælge, siger han med henvisning til, at ordrebogen er fyldt ud med arbejdsopgaver helt frem til uge 42.

Mangel på medarbejdere

Fabrikken kunne sagtens tage flere medarbejdere ind. Men som så mange andre steder, er manglen på kvalificeret arbejdskraft stor.

- Kunne du finde ti, så kunne jeg beskæftige dem. Det er lige fra ufaglærte til faglærte - vi mangler virkelig medarbejdere, siger han.

Men manglen på trods, går det ifølge Leo Madsen den rigtige vej for virksomheden - også i fremtiden.

- Vi har som mål, at vi inden for de næste tre år skal være på plussiden af 30 millioner kroner i omsætning, siger han.

Sådan ser det ud i Svinkløv. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce