Videbæk

Kæmpe succes med pigefodbold-cup: Fuldt hus i Spjald

De fire arrangører knoklede for at få afviklet de mange kampe . men ikke uden smil på læberne. Fra venstre Anna Aas, Janni Føhns, Matilde Madsen og Natasia Dam Pedersen. Foto: Mads Dalegaard

Spjald: At pigefodbold er en nichesport kan Spjald IF vist godt hamre en stor pæl igennem. Lørdag blev der nemlig afholdt en afdeling af Landbobank Cup i Spjald - kun for piger. Og arrangørerne, Spjald IF og DGI Vestjylland, måtte med over 40 hold på deltagerlisten melde alt optaget og sætte hold på ventelisten.

- Det går hammergodt, fastslog Natasia Dam Pedersen, der er en af de frivillige fra Spjald IF, som stod for at eksekvere turneringen.

- Pigerne har tager supergodt imod det, og alt er udsolgt. Det havde vi ikke regnet med, når det nu er det første år kun for piger - vi håbede bare på, at det blev til noget, siger hun.

Piger og damer i alle aldre dystede i turneringen, som talte hold fra U9 til oldgirls. Faktisk var man nødt til at udvide turneringens fysiske rammer, så U18 og dame seniorspillene skulle dyste i Ørnhøj Hallen, for at man kunne nå alle kampene.

Pigerne har fået deres helt egen turnering i ved Landbobank Cup i Spjald IF - og det er en stor succes med over 40 tilmeldte hold. Foto: Mads Dalegaard

Flere pigeturneringer i vente

Natasia Dam Pedersen, der selv spiller udendørsfodbold i Spjald IF, har et bud på succesen.

- Jeg tror det giver noget, at man ikke bare ryger ind mellem drengene i en turnering, sagde hun.

Ole Schmidt, der er konsulent hos DGI Vestjylland er også glad for succesen og tror, det giver pigerne meget, at de får deres egen turnering. Det kan han se på interessen fra de deltagende hold:

- Der er hold helt fra esbjergområdet, der søger hertil for at deltage - de vil gerne køre halvanden time efter det.

Succesen bliver gentaget flere gange i den indendørs fodboldsæson i Vestjylland. Pigerne har således deres egne turneringer i Harboøre 15. december, i Mejrup 5. januar og hos Ringkøbing IF 19. januar.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Annonce
Annonce
Videbæk

De små sang Larsen

Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Videbæk

Naboer reddede kvinde ud fra tørretumblerbrand

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

112 For abonnenter

Sms-skænderi gik forud for hammervold og knivstikkeri: Du må være en mand og komme ud

112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

Videbæk

Trailer forsvundet