Annonce
Skjern Håndbold

Kæmpe overraskelse: Skjern Håndbold ude af EHF Cup i anden runde

Skjern Håndbolds assistenttræner Claus Hansen går forbi et jublende Alpla Hard mandskab efter afgørelsen af EHF Cup kampen, hvor Skjern overraskende blev slået ud efter straffekast. Foto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold tog et stort skridt frem med sejren over GOG i onsdags. Nederlaget mod Alpla Hard var til gengæld to skridt tilbage, og det var en stor streg i regningen for Skjern Håndbold.

Skjern: Det skulle have været en simpel opgave. En sejr på hjemmebane over et østrigsk hold ugen efter man havde slået dem med et enkelt mål på udebane.

Men nej. Skjern Håndbold røg ud. Overraskende og meget skuffende.

- Ja her gik vi og troede, at vi skulle bygge videre på sejren over Hard i første kamp og så især oven på den flotte sejr over GOG i onsdags. Vi følte virkelig, vi havde taget et stort skridt fremad som hold i de to kampe. I dag tog vi to skridt tilbage. Vi troede, vi skulle bygge videre på tingene. Derfor gør det her nederlag ekstra ondt, sagde assistenttræner Claus Hansen efter kampen.

Fra start kunne man godt se, Skjern skulle arbejde meget hårdt for at score. Hard dækkede godt op, og da Skjern var ret så uskarpe i flere situationer, haltede hjemmeholdet lidt efter i første halvleg. Bagud 13-10 lykkedes det dog at få udlignet til 14-14 før pausen.

Man troede, Skjern ville få kontrol over kampen efter pausen.

Det skete aldrig. Der blev stadig brændt alt for meget, Hard førte 22-19, men selv om Anders Eggert brændte et straffekast, kom Skjern på 23-23 med syv minutter igen.

Ved 24-24 lobbede Eggert et straffekast over mål. I stedet kunne Hard bringe sig foran 25-24. Efter Eivind Tangen smed bolden over baglinjen, øgede Hard til 26-24. Hurtig midte og scoring af René Rasmussen sikrede reducering til 26-25 og dermed straffekastafgørelse.

- Forskellen i dag var, at Hard var langt mere effektive end os i angrebsspillet. Det var ikke for, de kom med noget, der overraskede os. For os var det skidt, at vi havde nogle redninger i starten, hvor Hard så scorede på riposten. Det gav dem tro på tingene i stedet for at føle, at de ville blive flænset midt over her i Skjern. Det gav Hard selvtillid, mens vi i takt med de mål og egne afbrændere gav os dårlige minder. Og det var jo ikke, hvad vi havde brug for, når vi hænger noget med selvtilliden. Hard har et hold med kvalitet, og det her viste, at bare fordi man skal møde et hold fra et land som Østrig, så har man altså ikke vundet noget på forhånd, sagde en skuffet Claus Hansen.

Annonce
Tilskuere græmmer sig, efter det stod klart, at Skjern Håndbold var slået ud. Foto: Mads Dalegaard
Anders Eggert kontrollerer lige reservebolden. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce