Annonce
Håndbold

Kæmpe overraskelse - Oliver Juhl Refsgaard sikrede Skjern 2 sejr på straffekast efter tid

Unge Oliver Juhl Refsgaard var kold som is, da han sikrede Skjern Håndbold 2 sejren over Faaborg på straffekast efter tid. Flere U19-spillere gjorde det godt i kampen, hvor Nicklas Moltke og Tobias Vils viste spændende takter. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med en stribe U19-spillere på holdet overraskede Skjern Håndbold 2 alt og alle ved at slå topholdet Faaborg 31-30, og det understregede meget godt, at Skjern 2 bare er en underlig og uforudsigelig størrelse i denne sæson.

Skjern: - Hvem skal jeg spille sammen med i dag?

Det spørgsmål har Oliver Juhl Refsgaard med rette kunnet stille sig selv flere gange inden Skjern Håndbolds kampe i 2. division i denne sæson.

For andetholdet er godt nok en underlig størrelse mange gange. Det var det også søndag eftermiddag, hvor Skjern 2 havde besøg af topholdet Faaborg.

Mathias Gliese og Mathias Tang sad ude med skader, Jeppe Anneberg er flyttet til Spanien for at arbejde, så Skjern måtte hente flere af de dygtige U19-spillere frem for at kunne stille hold.

Derfor var det helt vildt, at Skjern vendte 30-26 til Faaborg til sejr på 31-30. Sidste mål scoret på straffekast af Oliver Juhl Refsgaard efter tid efter endnu en god aktion af Nicklas Moltke på venstre back.

Det havde ingen set komme. Faaborg havde ført hele kampen. Ved pausen førte de 18-13. Skjern lavede lidt for mange fejl offensivt, og det kostede en lang stribe kontrascoringer hos Frederik Sand, der ikke rørte bolden meget i første halvleg.

Men Frederik Sand kom i gang. Forsvaret blev endnu bedre, og så blev der generelt bare knoklet løs af alle mand. I angrebet blev der spillet hurtigt og direkte, og Skjern 2 lignede på ingen måde det bundhold, de er med en aktuel tredjesidsteplads med syv point.

- Vildt at vi kunne vinde. Jeg tror, det var fordi, vi tog initiativ i forsvaret med forskellige opstillinger. Det brød Faaborgs rytme. Forsvaret var godt efter pausen, hvor vi også spillede med få fejl i angrebet, og Frederik Sand tog fra i målet. De to point er et godt boost for holdet, sagde træner Allan P. Sørensen efter kampen.

Han ville godt indrømme, at han ind imellem er lidt frustreret. Nogle gange er der ganske få af hans spillere til rådighed til træning, og der er ikke meget kontinuitet. Det var ikke lige det, træneren regnede med, han gik ind til i denne sæson.

- Men sådan er vilkårene. Derfor er vores træning og tankegang lagt meget an på udvikling af de enkelte spilleres kompetencer, fortalte Allan P. Sørensen.

Den er Oliver Juhl Refsgaard sådan set med på. Han er hentet til Skjern fra Stoholm for at udvikle sig sammen med spillerne i ligatruppen.

- Den del af det overstiger alle mine forventninger. Og nu hvor Mikkel Sandholm er flyttet til Lemvig-Thyborøn Håndbold, er det meningen, jeg skal træne fast sammen med ligatruppen, som jeg også skal med ud til kamp sammen med som gardering for René Rasmussen på højre fløj. Det er helt perfekt for mig, fortalte den 18-årige venstrehåndsspiller, der til dagligt går på handelsskole i Skjern.

Han vil gøre alt for, at Skjerns andethold undgår nedrykning til 3. division.

- Det vil være skidt, hvis jeg skal hente kamptræning i 3. division. Vi skal blive oppe i 2. division. Men sæsonen er altså turbolent med de mange udskiftninger, vi har fra gang til gang. Det kan godt være lidt frustrerende, sagde Oliver Juhl Refsgaard.

Han ser gerne en forlængelse med Skjern Håndbold, som han kalder sin drømmeklub.

- Jeg får ikke bedre træning at udvikle mig på, og det er vigtigt for mig. Jeg har klare mål for min karriere. Jeg vil da gerne på landsholdet, jeg vil gerne til en udenlandsk topklub. Der er lang vej, men jeg er ikke så gammel endnu. Hvis jeg skal nå de mål, er Skjern perfekt for mig, sagde Oliver Juhl Refsgaard.

2. division herrer

Skjern Håndbold 2-Faaborg ØH 31-30

Målscorere Skjern: Nicklas Moltke 8, Oliver Juhl Refsgaard 8 (2), Tobias Vils 6 (1), Kristian Tind 2, Rasmus Meyer 2 og Jacob Kjær 2. Straffekast: Skjern 3 (3 mål), Faaborg 5 (4 mål). Udvisninger: Skjern to, Faaborg tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce