Annonce
Skjern Håndbold

Kæmpe oprejsning for Skjern Håndbold - Slog SønderjyskE klart og er i kvartfinalerne i pokalturneringen

Vild jubel i Skjern Håndbolds omklædningsrum efter sejren i pokalkampen over SønderjyskE. Pressefoto: Skjern Håndbold
For et par uger siden var alt forfærdeligt. Onsdag aften var alt fantastisk. Skjern Håndbold fik nemlig den ønskede revanche mod SønderjyskE, da Skjern vandt 33-37 i pokalturneringen.
Annonce

Sønderborg: Buschauffør Torben Folmann meldte om en usædvanlig stille tur med Skjern-truppen til pokalbold i Sønderborg onsdag aften. Det var som om, spillerne hver især sad og spekulerede på, hvordan de skulle vaske den slemme plet af fra sidste besøg hos SønderjyskE.

Turen hjem blev garanteret mere livlig. For Skjern havde leveret en mandfolkepræstation ved at vinde 33-27 efter 18-16 ved pausen.

Sikke en forvandling.

De første minutter var ellers ikke sjove. SønderjyskE førte 3-1 og 6-3. Skjern havde kikset nogle alt for åbenlyse forsøg på indspil til stregen, og det var blevet straffet.

Men denne gang lod Skjern sig ikke ryste. De blev ved med at spille direkte i angrebet - og med god fart. Så bagkæden kom til flere og flere chancer - gode chancer.

Langsomt vendte Skjern kampen. Efter at have været bagud 9-8 bragte de sig foran 11-9. Fra 13-13 bragte Skjern sig foran med to mål inden pausen.

Annonce

Fem mål på tre minutter

Det afgørende ryk kom på godt tre minutter i starten af anden halvleg. 5-0 til Skjern ændrede stillingen til 23-16. Efter det var føringen aldrig mindre end fire mål, og Skjern kørte sejren hjem uden problemer.

- En kæmpe lettelse for os alle at vinde den kamp. Vi kunne godt mærke presset, sagde assistenttræner Kasper Søndergaard efter kampen.

Den selvtillid Skjern havde fået med sejren i Fredericia, havde de taget med til Sønderborg.

- Vi fortsatte med at løbe i dag. Ikke helt så mange mål i kontrafasen - men alligevel. Jeg er især glad for måden, vi vandt på. Vi fik angrebet SønderjyskE der, hvor vi gerne ville. Vi holdt flow i spillet, og vi fik bredt deres forsvar ud. Jeg har set den første kamp mod dem mange gange. Vi lavede ti tekniske fejl, og vi brændte ni helt åbne chancer. Det gjorde vi ikke i dag. Tag bare bagkæden. 18 mål af dem. Da vi tog Tangen ud, slog Oliver Norlyk til med det samme med to mål og en frispilning. Da Tangen så kom på banen igen, ja så scorede han med det samme. Det er sådan, det skal være. Alle bød ind, når de skulle, fortalte Kasper Søndergaard.

Annonce

Forsvaret fungerede ikke

SønderjyskEs træner Jan Pytlick havde ikke regnet med, det ville blive en let kamp, men han havde da håbet på en sejr.

- Men det blev en helt anden kamp denne gang. Vi kunne ikke styre vort centrale forsvar. Skjerns krydspil og indspil til stregen gjorde ondt på os. 18 mål er alt for mange at lukke ind før pausen. Vort forsvar har været vort bedste våben, men i dag fungerede det ikke, og så mangler vi noget som hold for at kunne rejse os. Da vi så fik en forfærdelig start på anden halvleg med fem mål på stribe til Skjern, blev det for svært for os at vende kampen, fortalte Jan Pytlick.

Traditionen tro skulle kampens spiller kåres. Det blev Skjern Håndbolds målmand Svend Rughave, der løb med den hæder.

Landspokal herrer 1/8-finale

SønderjyskE Håndbold-Skjern Håndbold 27-33 (16-18)

Målscorere SønderjyskE: Tobias Møller 8 (6), Thomas Mogensen 4, Jon Andersen 4, Oskar Sunnefeldt 4, Nikolai Vinther 3, Svein Jóhannsson 2, Frederik Ladefoged 1 og Morten Bjørnshauge 1.

Målscorere Skjern Håndbold: Eivind Tangen 7, Elvar Jónsson 6, Jørgen Rasmussen 5, Jonas Tidemand 4, René Rasmussen 3, Jesper Konradsson 3, Anders Eggert 3 (3) og Oliver Norlyk 2.

Straffekast: SønderjyskE 6 (5 mål), Skjern 3 (3 mål).

Udvisninger: SønderjyskE tre, Skjern seks.

Tilskuere: 778 i Broager Sparekasse SKANSEN i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Behandlingshjemmet Schuberts Minde lukker: Forstander har sagt op - medarbejdere afskediges

Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Annonce