Annonce
Ringkøbing

Kæmpe klik-succes: Vestjyske kunstnere viser frem i corona-frie omgivelser i virtuelt galleri

Poul Søndergaard, Tom Sørensen og Bjarne Jensen nyder solen foran det fysiske Galleri 5. Foto Poul Osmundsen.
11.776 gæster i Galleri 5's galleri på nettet på ganske kort tid; lokal kunstnergruppe åbner galleriet for hele verden

RINGKØBING: 11.766 gæster.

Så mange havde torsdag besøgt Galleri 5 i Nørregade i Ringkøbing. Da dagbladet talte med Bjarne Jensen, Tom Sørensen og Poul Søndergaard tidligere på ugen, stod tælleren på 10.258. Og for cirka halvanden måned siden stod den på et stort rundt nul.

Det er dog ikke det hyggelige lille galleri i Østergade, folk har været forbi. Det ville selvsagt også være svært at proppe så mange mennesker ind på de få kvadratmeter.

Annonce

Nej, de mange gæster har lagt vejen om forbi Galleri 5's net-galleri.

Her kan man møde de 11 kunstnere, der er tilknyttet galleriet; ud over de tre nævnte er det Eva Bay, Susanne Bertelsen, Anette Tuxen, Gitte Kjeldsen, Ida B. Højer, Lily Mølvadgaard, Kristian Juul og Lene Rindom.


I det fysiske galleri er der selvfølgelig en grænse for, hvor mange billeder, vi kan udstille. Det er der i princippet ikke i det virtuelle galleri.

Tom Sørensen, kunstner.


Her kan man læse kunstnernes biografi, klikke ind på deres billeder, studere dem nøjere, se hvor store de er, hvad de koster og så videre, og man kan efterfølgende kontakte kunstneren, og bestille det eller de billeder, fotos, keramik eller smykker, man ønsker sig.

Hele verden

- I det fysiske galleri er der selvfølgelig en grænse for, hvor mange billeder, vi kan udstille. Det er der i princippet ikke i det virtuelle galleri, siger Tom Søndergaard.

- Vi kan også have udstillere fra hele landet og for den sags skyld fra hele verden. Folk betaler et fast beløb for at udstille et givet antal værker, og hvad der så videre sker, er en sag mellem kunstneren og kunden, siger Bjarne Jensen.

De tre ophavsmænd til ideen om et virtuelt Galleri 5 er glædeligt overrasket over, hvor mange, der er inde for at kigge på billederne; og de håber, at flere kunstnere vil begynde at udstille i galleriet.

Gæsterne strømmer til det virtuelle Galleri 5, fortæller Tom Sørensen, Bjarne Jensen og Poul Søndergaard. Foto Poul Osmundsen.

- Det er jo for eksempel en god måde for kunstnere, der aldrig har udstillet på før, at komme i gang med at vise deres værker frem, siger Tom Søndergaard.

- Folk slipper også for besværet med selv at lave hjemmesider; hos os skal de bare sende en fil med de værker, de vil have med i det virtuelle galleri og de oplysninger om sig selv, de vil have med i biografien, så klarer vi resten, siger Bjarne Jensen.

Vil man se den rigtige, ikke-virtuelle kunst, kan man dog vælge at lægge vejen om forbi Nørregade 6 a (ikke 5!). For eksempel på søndag den 6. juni kl. 13 - 17 holdes fernisering i det fysiske galleri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce