Annonce
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

I april havde den nye brugs i Hemmet sin første åbningsdag, og her strømmede kunderne ind. Den tendens er holdt ved siden. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En ny butiksbygning har gjort en kæmpe forskel for Dagli' Brugsen i Hemmet. Turister har nemmere ved at finde butikken, og det smitter af på resultatet.

HEMMET: Beliggenhed er ikke helt ligegyldigt.

Det kan de skrive under på i Hemmet. Siden Dagli' Brugsen flyttede ud af sine gamle lokaler overfor kirken og ind i en nybygget butik tæt på hovedvejen. Da der blev holdt rejsegilde, regnede man med, at den nye butik kunne få en omsætning, der var en tredjedel større. Men den prognose har været alt for beskeden.

- Vores omsætning er nu på 300 procent af, hvad den var tidligere. Det er helt fantastisk, og det er beliggenheden, der afgør det. Tidligere var der mange, der slet ikke vidste at der var en butik, når de kom forbi Hemmet, men nu stopper de op, når de kan se butikken fra vejen, fortæller Allan Knudsen, direktør i Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, der har overtaget butikken i Hemmet.

Målt i tal forventer Allan Knudsen, at omsætningen i et normalt driftsår kommer til at ligge mellem 16 og 17 millioner kroner før moms. I den gamle butik var det på syv-otte millioner kroner før moms.

Fremgangen har også betydet helt nye arbejdsgange. Butikken var nødt til at ansætte endnu flere for at holde trit med travlheden, og alene en ting som at have lagerbeholdningen på niveau med efterspørgslen er en større opgave i forhold til tidligere. Mange af kunderne er turister på vej gennem det vestjyske, og lige nu er det højsæson.

- Når turistsæsonmen er ovre, skal vi have kigget på vores set-up, og om der er ting, vi kan gøre anderledes, men vi er rigtig stolte af at være med til at åbne en butik, hvor tingene bare flasker sig, konstaterer Allan Knudsen.

At Dagli' Brugsen i Hemmet overhovedet er nået dertil, er en bedrift i sig selv, som ingen havde forudset.

For 15 år siden var brugsforeningen så meget i krise, at der blev indkaldt til borgermøde. Det lykkedes at få vendt skuden, og med hjælp fra vindmøllepenge og en investering fra Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, kunne der bygges en ny butik på 450 kvadratmeter. Projektet beløb sig til 12 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce