Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

I april havde den nye brugs i Hemmet sin første åbningsdag, og her strømmede kunderne ind. Den tendens er holdt ved siden. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En ny butiksbygning har gjort en kæmpe forskel for Dagli' Brugsen i Hemmet. Turister har nemmere ved at finde butikken, og det smitter af på resultatet.

HEMMET: Beliggenhed er ikke helt ligegyldigt.

Det kan de skrive under på i Hemmet. Siden Dagli' Brugsen flyttede ud af sine gamle lokaler overfor kirken og ind i en nybygget butik tæt på hovedvejen. Da der blev holdt rejsegilde, regnede man med, at den nye butik kunne få en omsætning, der var en tredjedel større. Men den prognose har været alt for beskeden.

- Vores omsætning er nu på 300 procent af, hvad den var tidligere. Det er helt fantastisk, og det er beliggenheden, der afgør det. Tidligere var der mange, der slet ikke vidste at der var en butik, når de kom forbi Hemmet, men nu stopper de op, når de kan se butikken fra vejen, fortæller Allan Knudsen, direktør i Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, der har overtaget butikken i Hemmet.

Målt i tal forventer Allan Knudsen, at omsætningen i et normalt driftsår kommer til at ligge mellem 16 og 17 millioner kroner før moms. I den gamle butik var det på syv-otte millioner kroner før moms.

Fremgangen har også betydet helt nye arbejdsgange. Butikken var nødt til at ansætte endnu flere for at holde trit med travlheden, og alene en ting som at have lagerbeholdningen på niveau med efterspørgslen er en større opgave i forhold til tidligere. Mange af kunderne er turister på vej gennem det vestjyske, og lige nu er det højsæson.

- Når turistsæsonmen er ovre, skal vi have kigget på vores set-up, og om der er ting, vi kan gøre anderledes, men vi er rigtig stolte af at være med til at åbne en butik, hvor tingene bare flasker sig, konstaterer Allan Knudsen.

At Dagli' Brugsen i Hemmet overhovedet er nået dertil, er en bedrift i sig selv, som ingen havde forudset.

For 15 år siden var brugsforeningen så meget i krise, at der blev indkaldt til borgermøde. Det lykkedes at få vendt skuden, og med hjælp fra vindmøllepenge og en investering fra Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, kunne der bygges en ny butik på 450 kvadratmeter. Projektet beløb sig til 12 millioner kroner.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

Videbæk For abonnenter

Videbæk-træer ødelægger kloakken - nu bliver de 'sultet væk'

Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Annonce