Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kæmpe Eskimoer, Københavnerstænger og andre grove krænkelser

Annonce

Så fik den amerikanske krænkelses-galskab også taget livet af den klassiske eskimo-is. Næsten, for indtil nu er det kun Hansens Is og Naturli', der sletter navnet på Kæmpe Eskimo.

Premier Is i Thy holder fast i Kæmpe Eskimo-navnet, indtil krænkede inuitter melder sig på banen, hvad de ikke hidtil har gjort; men deroppe er de jo også stædige og jordbundne thyboer, der ikke plejer at lade sig vælte af den første og bedste modebølge fra den anden side af Atlanten.

Aflivningen af Kæmpe-Eskimoen kommer nemlig ikke som følge af et massivt tryk fra grønlændere, men efter at det amerikanske isfirma Dreyer's Grand Ice Cream har valgt at droppe navnet Eskimo Pie, som amerikanerne har kunnet nyde siden 1920.


Mon navnet Københavnerstang nu også står til at blive aflivet?


Som bekendt befinder amerikanerne sig lige nu i en tilstand af kollektivt vanvid, der mest af alt minder om 60'ernes og 70'ernes kulturrevolution i Kina, da formand Mao slap sine selvretfærdige, intolerante rødgardister løs på riget. Som nutidens sortklædte nihilister i USA og andre steder i Vesten hærgede de Kina, terroriserede anderledes tænkende, og smadrede uvurderlige historiske værdier.

USA har helt klart nogle uløste problemer fra fortiden at bakse med; folkedrabet på indianerne, indførelsen af slaveriet, de mange århundreders direkte og indirekte undertrykkelse af slavernes efterkommere.

Disse gamle konflikter kombineret med en voldsom politisk splittelse har ført til, at landet i dag beherskes af identitetspolitikken - ifølge Den Danske Ordborg en "politik der tager udgangspunkt i en bestemt (minoritets)gruppes religion, etnicitet, seksualitet el.lign., og som først og fremmest søger at varetage netop denne gruppes interesser."

Da vi i Europa nu engang har en ulyksalig tilbøjelighed til at ville efterabe amerikanske fænomener, har vi selvfølgelig også taget identitetspolitikken til os. Og med den følger et voldsomt stort krænkelsesberedskab.

Så selv om ingen eski... undskyld, inuitter har brokket sig over navnet Kæmpe Eskimo, har nogle isfabrikanter altså af frygt for udskamning på de asociale medier - og måske deres egen skygge - valgt at handle proaktivt.

Mon navnet Københavnerstang nu også står til at blive aflivet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce