Annonce
Videbæk

Jyllands Park Zoo venter i spænding på andres genåbningserfaringer

Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo, glæder sig til at se gæsterne igen, men er spændt på, hvordan restriktioner kommer til at fungere. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Jyllands Park Zoo åbner traditionen tro palmesøndag - og har investeret overskuddet fra sidste års store succes i nye bygninger.

Fjelstervang/Haunstrup: Hvad der startede som en katastrofesæson i foråret sidste år, blev reddet af et fænomenalt antal gæster over sommeren og efteråret for Jyllands Park Zoo.

Nu står man overfor at skulle i gang med den anden coronasæson - og allerede nu kan det siges, at også den bliver anderledes end normalt.

En aftale i Folketinget betyder nemlig, at udendørs kulturinstitutioner som for eksempel zoologiske haver må åbne fra mandag 1. marts - dog kun for gæster, der kan fremvise en negativ coronatest, der er mindre end tre døgn gammel.

Det har fået kritik fra andre dyreparker, der siger, det bliver svært at håndhæve. Hos Jyllands Park Zoo ser indehaver Ove Nordestgaard dog afventende på restriktioners betydning.

Parken har tradition for at åbne palmesøndag, og det holder man fast i - corona eller ej.

- Vi er nødt til at se tiden an. Vi kan jo følge med og se, hvordan det går med nogle af de andre, som åbner på mandag, siger zoo-ejeren.

Annonce

Nyt hjem til girafferne

Hvis der stadig er krav om en højst 72 timer gammel negativ coronatest, når Jyllands Park Zoo skal åbne om en måneds tid, så tager Ove Nordestgaard det med, men det er ikke hans favoritrestriktion.


Rent praktisk vil det gøre det sværere for nogle at komme af sted. Jeg har en fornemmelse af, at mange besøg er besluttet med kort varsel.

Ove Nordestgaard, ejer, Jyllands Park Zoo


- Rent praktisk vil det gøre det sværere for nogle at komme af sted. Jeg har en fornemmelse af, at mange besøg er besluttet med kort varsel. Det kan man jo ikke, hvis man skal have en prøve, siger han.

Han havde i stedet håbet på restriktioner som loft over antallet af besøgende og krav om ensretning af gangstier, som myndighederne tidligere har krævet, og som fungerede godt i parken.

Når Jyllands Park Zoo åbner, kan gæsterne glæde sig til at se giraffernes nye hjem, fortæller Ove Nordestgaard.

- Vi har jo været så heldige at have noget at gøre godt med, så vi får lavet en ny girafstald, som skulle være klar 1. juni. Det er et af de store projekter, og så har vi lavet mange andre ting. Når nu man havde så god en sæson sidste år, skal der investeres noget, siger ejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce