Annonce
Videbæk

Jyllands Park Zoo glæder sig til at vise løverne frem

Jyllands Park Zoo er spændt på, hvordan det går, når løverne skal gå sammen i år. Pressefoto
I slutningen af 2019 fik Jyllands Park Zoo en ny hanløve fra Odense Zoo. I februar fik han for første gang selskab af sine to løvinder. 2020 bliver året hvor de nye løver skal gå sammen.
Annonce

Haunstrup: Forventning og glæde er vendt til uvished og triste miner, da Jyllands Park Zoo som mange andre står i en uvant situation.

Palmesøndag den 5. april var dagen som man hvert år venter på med spænding hos den jyske Zoo. Dagen hvor rigtig mange børn og voksne starter forårets komme ved at være med til at skyde sæsonen i gang hos Ove & Ingrid Nordestgaard.

Men sådan ser det ikke ud til at det bliver denne gang. Corona situationen i Danmark har lukket store dele af landet og den berømte Zoo i det midtjyske lidt uden for Herning er ikke gået fri af regeringens stramninger, som nu er udvidet til at gælde til min. efter påske.

- Vi har de sidste måneder arbejdet på at klargøre parken til publikum, og glædede os meget til at byde velkommen til alle fra nær og fjern, siger Ove Nordestgaard, som efter en forrygende jubilæumssæson sidste år, nu ikke ved hvornår man kan åbne for sæsonen.

Hen over vinteren er der blevet arbejdet på flere nye tiltag for dyr og gæster. Der er lavet et nyt og større Karkalanlæg, renoveret i minitivoliet, nyt legetårn og større hoppepude. Der er kommet en hel ny hjemmeside og man vil se at informationsskiltene omkring dyrene er blevet forbedret.

Søbjørneshowet er altid populært i Jyllands Park Zoo. Pressefoto
Annonce

Ny løveflok i Jyllands Park Zoo

Jylland Park Zoo fik derudover en ny beboer i slutningen af 2019, en ny hanløve fra Odense Zoo og i februar fik han for første gang selskab af sine to løvinder fra Borås Zoo i Sverige.

- Sammen skal de danne rammen om vores nye løveflok. De går ikke sammen endnu, da det kræver den rette kemi og masser af tålmodighed. Det skyldes sammensætning mellem løver til tider kan være voldsom. Hanløven er øverst i hierarkiet og skal derfor have sat hunløverne på plads. Omvendt kan hunløverne teste hanløvens styrke, og finder de ham for svag, kunne det resultere i, at de kunne slå ham ihjel, fortæller dyrepasser Jimmi Ladekjær, og tilføjer at et par af dyrepasserne har været på trænerkursus og er begyndt at træne de nye løver, så man kan give gæsterne en masse fantastiske oplevelser i sæson 2020.

Annonce

Nye tider i 2020

Der er desuden kommet nye tider på fodring og præsentation af dyrene. Så har dyrepasserne mulighed til ekstra berigelsesture ved dyrene, så hold øjnene med dyrepasserne, når I besøger Jyllands Park Zoo.

Søbjørnene fodres klokken 11.00 og 14.30 hver dag - undtagen fredag.

Pingvinerne fodres hver dag klokken 15.30.

Tigerpytonen fodres hver dag klokken klokken 11.30.

- Vi håber, at publikum vil støtte os med et besøg når vi åbner parken. Nu hvor vi også skal holde lukket i hele påsken, som er blandt vores helt store besøgsdage, så vil det være noget vi kommer til at mærke. Men vi er klar til at åbne Jyllands Park Zoo, når der gives grønt lys.

Man kan desuden altid finde os på jyllandsparkzoo.dk, hvor man kan følge med i hverdagen herude, siger Ove Nordestgaard.

I Jyllands Park Zoo er det muligt at komme helt tæt på dyrene. Parken venter spændt på, hvornår de får lov til at åbne i år. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Kirkens nøgler blev stjålet

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce