Annonce
Videbæk

Jyllands Park Zoo dropper åbning: - Vi kan jo ikke gå imod myndighedernes retningslinjer

Tirsdag var dyrepasserne travlt optagede af at gøre parken klar til sæsonåbningen, der har været udskudt siden påsken på grund af coronapandemien. Foto: Anita Rahbek
Dyreparken har taget konsekvensen af, at myndighederne atter har ændret sine corona-retningslinjer. Parken var klar, og mange gæster havde allerede sikret sig sæsonkort, som de nu må vente med at benytte sig af.
Annonce

Rettet 12.10: Det fremgik tidligere af artiklen, at Jyllands Park Zoo tirsdag meldte ud, at den ville åbne lørdag den 24. april. Det var en fejl, da det er den 25. april på lørdag. Dagbladet beklager fejlen.

HAUNSTRUP: Jyllands Park Zoo åbner ikke alligevel lørdag 25. april, som det ellers blev meldt ud tidligere på ugen.

Det fortæller direktør Ove Nordestgaard.

- Det er genialt. Så har vi mere sommerferie, konstaterer Ove Nordestgaard tørt og tydeligt frustreret, inden han fortsætter:

- Vi kan jo ikke åbne nu. Når der er nye retningslinjer, er det også en ny situation, vi er i. Det er ikke godt, men det er jo det, der er sket i systemet. Vi havde jo lige håbet, at der lige så stille kunne blive lukket op for nogle ting, så der kunne begynde at blive mere forbrug i systemet.

Dyreparken kunne tirsdag ellers jublende meddele, at den åbnede lørdag 25. april, efter Rigspolitiet kort før havde ændret i sine retningslinjer og dermed muliggjort en åbning.

- Vi er klar. Vi er rigtig, rigtig klar. Vi er rigtig meget klar for at sige det på en pæn måde. Det er jo ikke nemt at gøre meget ved desværre, siger direktøren.

Den zoologiske have i Haunstrup stod dermed helt klar til åbning, ligesom adskillige gæster allerede havde været forbi for at sikre sig sæsonkort inden åbningen, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag gik ud og advarede mod åbning af de zoologiske haver, mens corona-retningslinjerne i umiddelbar forlængelse derfra atter blev ændret.

Forlystelsesparker, zoologiske haver og safariparker må stadig gerne åbne, men: "På nuværende tidspunkt er det imidlertid sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket," står der nu i retningslinjerne.

Annonce

Må se tiden an

Det er dermed ikke ulovligt for de zoologiske haver og forlystelsesparker at åbne.

- Vi kan jo ikke gå imod myndighedernes retningslinjer. Det skal man ikke gøre, det vil ikke gøre, og det har vi ingen interesse i at gøre, siger Ove Nordestgaard, der tirsdag kaldte det "hammer, hammer positivt", at parken da måtte åbne.

Han er derfor langt fra tilfreds med, at myndighederne vender 180 grader.

- Jeg har det sådan set ad helvedes til, siger han og fortsætter:

- Jeg har en ide om, at vi skal have åbnet lidt i systemet, så vi kan komme ud og bruge nogle penge. Jeg synes, vi havde en lille fordel i, at vi har et kæmpe areal, og folk kunne gøre, hvad de havde lyst til. Det svarer jo til at gå i en gågade, strand eller en park. Mere er der ikke end det. Jeg mente, det var lige til højrebenet (at åbne de zoologiske haver, red.). Men der er jo nogle andre derinde, der vurderer nogle andre ting.

Hvornår dyreparken åbner for sæsonen, er endnu uvist.

- Vi må se tiden an og så se, hvad der sådan sker, siger Ove Nordestgaard og afslutter med et "desværre".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce