Annonce
Erhverv

Jylland Park Zoo holder humøret oppe - og håber på åbning efter påske

Man skulle tro, at dyrene ville nyde den forlængede vinterpause fra turister, men dyr er også vanedyr, som har brug for den aktivitet, som gæsterne i parken giver, fortæller Ove Nordestgaard. Foto: Jyllands Park Zoo
Indehaver forudser, at parken må vinke farvel til et overskud i år.
Annonce

VIDEBÆK: Forårets forberedelser går langsommere end normalt i Jyllands Park Zoo. Hvor der sidste år var fuldt tryk på op til fejringen af 40 års-jubilæet, så betyder coronaen i år, at medarbejderne har mere end god tid til at gøre dyrenes anlæg klar til at tage imod gæsterne.

- Vi plejer at arbejde i døgndrift på nuværende tidspunkt, men i år tager vi det lidt med ro og tager et anlæg ad gangen, fortæller indehaver Ove Nordestgaard.

Normalt åbner dyreparken palmesøndag med et lukket arrangement og i påsken for alle andre.

- Påsken og foråret er vores sekundære sæson, hvor vi har en masse arrangementer. Det er sat på standby og de sommerhusgæster, vi plejer at få besøg af i den periode, får vi jo ikke igen. Men de lokale og dem med sæsonkort skal jo komme, når vi åbner igen, siger Ove Nordestgaard, der er mere bekymret for om hovedsæsonen, sommerferien, ryger sig en tur.

Annonce

Sidst på sæsonen

Han er på trods af situationen ved godt mod. For selv om det er noget lort, som han siger, insisterer han på altid at være positiv.

- Og mine medarbejdere har det næsten for godt. De ved jo, at dyrene skal passes, tilføjer han med et grin.

Parken er ved at undersøge, om det er muligt at få del i den hjælpepakke på 48 millioner kroner, som skal støtte zoologiske haver landet over med blandt andet lønudgifter.

- Jeg ved ikke, om det vil hjælpe os, for vi har ikke så store driftsomkostninger i forhold til de offentlige zoologiske haver, men selvom vi kun får lidt, er det en hjælp, siger Ove Nordestgaard.

- Vi bliver klogere på økonomien sidst på sæsonen, men vi får nok ikke et overskud i år. Det kan vi afskrive på forhånd, siger han.

Annonce

Udendørs-åbning

Han håber, at samfundet – og dermed også dyreparken – kan begynde at åbne efter påske, som statsministeren lagde op til mandag.

- Vi har jo god plads og det meste foregår udendørs. Vi kan tage forholdsregler ved at lukke indendørs anlæg og cafeteriet, så vi kun serverer ved kioskerne udenfor, ligesom vi kan bede folk om at holde afstand, siger Ove Nordestgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så er det helt sikkert: Akutklinikken genåbner på mandag

Annonce