Annonce
Navne

Julie Vesterby: Væk med de små sko og ud til naturens kræfter

Naturkraft, Vesterhavet og Stauning Whisky er værd at vise frem, mener Julie Vesterby. Foto: Bjørn Ellermann, Naturkraft
Formanden for Vestjysk Lederforum, Julie Vesterby, skal i den kommende uge uddele årets erhvervspris. Det glæder hun sig til - næsten lige så meget, som hun glæder sig over sit job, Vesterhavet og Stauning Whisky.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg kan sove længe, og hvor der ikke er alt for mange planer. Så er der nemlig plads til en impulsiv tur ud i det blå. Gerne til et sted i området, hvor vi ikke har været før. På denne årstid må der gerne være simremad på menuen. En god søndag er der god tid – også til at spille brætspil.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, VIL JEG HELT KLART VISE vedkommende Naturkraft. Selv om det stadig kun er en byggeplads, er det så fantastisk at vise stedet frem og fortælle om ideer, drømme og de konkrete planer. En tur på byggepladsen gør mig altid glad i låget. Vesterhavet og Stauning Whisky skulle også med på dagens udflugt, for de tre ting sammen er med til at forklare, hvorfor jeg er så glad for at bo i Vestjylland.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE var i november, hvor jeg var i Prag. Jeg kommer sjældent til gudstjenester, men jeg kan rigtig godt lide at besøge kirker, når jeg besøger nye steder.

DET IRRITERER MIG HELT VILDT, når jeg støder på folk, der går i små sko. Dem, der er sure for en sikkerheds skyld, går jeg også helst udenom. Og så kan jeg faktisk blive irriteret på mig selv, hvis jeg lader den slags typer fylde for meget. Heldigvis har jeg lært et mantra: ”Kvæl det i kærlighed.” MINE STÆRKE OG SVAGE SIDER, HVIS JEG SELV SKAL SIGE DET? Min stærkeste side er, at jeg kan vende mine svage sider til at blive en styrke. Bevidstheden om egne styrker og svagheder gør heldigvis, at der kan arbejdes med dem – ikke mindst ved at tale højt om dem. Min svageste side er en usikkerhed, der nogle gange får lov til at fylde for meget.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE Dancing Queen med Abba. Fordi den minder mig om gode kollegaer fra en tidligere arbejdsplads, hvor jeg med jævne mellemrum brød ud i lige netop den sang. Pivfalsk, naturligvis…

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG sammen med familien gå på jagt efter den helt rigtige destination. Der skal både være plads til afslapning og til at gå på opdagelse i en storby. Og meget gerne et hus, hvor man kunne samle en hel masse venner og familiemedlemmer (og så er de penge vist også brugt).

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med Sting og John Irving (for hvorfor nøjes med én kunstner, når muligheden byder sig?). Begge kunstnere har jeg været vild med siden mine teenageår, og de har fulgt med mig gennem livet. De kan godt være ude af sind i en periode, men de sniger sig altid ind igen.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at skulle uddele årets erhvervspris. Det er et kæmpe privilegium at være med til at anerkende de lokale virksomheder, der gør det godt. Jeg er meget imponeret over årets kandidater og alt det, de gør for den grønne omstilling.

Annonce
Min stærkeste side er, at jeg kan vende mine svage sider til at blive en styrke. Min svageste side er en usikkerhed, der nogle gange får lov til at fylde for meget.

Julie Vesterby

Alder: 42

Uddannelse: Journalist

Stilling: Kommunikationsansvarlig på Naturkraft

Bopæl: Ringkøbing

Civilstatus: Gift med Lasse og stolt mor til Anne, Laura og Andreas

Fritidsinteresser: Afkobling, gode bøger og brætspil i godt selskab

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce