Annonce
Ringkøbing-Skjern

Juli-rekord i feriehuse: Næsten 56.000 flere overnatninger på vestkysten

Henover sommeren har der været godt gang i udlejningen af feriehuse på vestkysten - som her i Søndervig - og det ser også godt ud resten af året. Foto: Mikkel Jezequel
Der er rift om sommerhusene på vestkysten. Hos Novasol lyder meldingen, at kalenderen skal bladres frem til november, før der for alvor er noget at komme efter som lejer.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er et velkendt faktum, at sommeren 2020 for de fleste danskeres vedkommende blev tilbragt i hjemlandet, og dette afspejler sig nu også tydeligt i en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Alene i juli måned blev der registreret 4,8 millioner overnatninger i feriehuse. I forhold til juli 2019 er der tale om en stigning på knap 355.000 overnatninger, hvilket svarer til en vækst på otte procent.

Når der zoomes ind på enkelte kommuner, ligger Ringkøbing-Skjern klart i top med 55.900 flere opredninger i feriehuse - efterfulgt af kommunerne Varde og Tønder med henholdsvis 38.400 og 21.500 flere overnatninger i juli sammenlignet med samme periode året før.

Tendensen glæder viceborgmester Søren Elbæk (A):

- Tallene understreger bare, at Ringkøbing-Skjern Kommune er i førertrøjen, når det kommer til udviklingen på turistområdet. Vi kan ikke undervurdere betydningen af, at grænserne blev åbnet medio juni. Derudover er det værd at bemærke, at vi har haft stor tilgang i den nationale turisme, og det, tænker jeg da, kan få betydning i de kommende år - eftersom rigtig mange danskere har fået øjnene op for vores område, siger Søren Elbæk.

Annonce

90 ledige huse på lørdag

Lars Christensen, regionschef for Vestjylland hos udlejningsselskabet Novasol, har ikke nærstuderet de nye tal fra Danmarks Statistik, men han er yderst glad for det regnestykke, han kender til:

- Jeg har været i branchen i 25-27 år, og jeg har aldrig nogensinde oplevet et efterår med så mange bookinger, som vi har i år. Det er helt fantastisk. Vi skal helt hen til november, før det giver lidt luft, siger Lars Christensen.

Forleden gik han nysgerrigt ind på en fælles portal for at se på udvalget af ledige sommerhuse på vestkysten med ankomst på lørdag. Fra Limfjorden og helt ned til grænsen var der blot 90 huse at vælge mellem - en uge senere var der 117.


I kroner og ører kommer vi ikke til at mangle noget, da vi hos Novasol har kunnet sælge ugerne lidt dyrere som følge af den store efterspørgsel, der har været

Lars Christensen, regionschef


Det store pres på feriehuse henover sommeren og efteråret kan dog - ifølge Lars Christensen - ikke helt opveje det tabte fra foråret, hvor de mange helligdage ikke udløste en traditionel, stor indtjening:

- Vi var nede på noget, der ikke var ret meget. Men vi kommer blot til at mangle fem til syv procent i vores normale belægning, og det er godt gået. Og i kroner og ører kommer vi ikke til at mangle noget, da vi hos Novasol har kunnet sælge ugerne lidt dyrere som følge af den store efterspørgsel, der har været, siger Lars Christensen.

Annonce

Det tegner godt i 2021

Ifølge regionschefen hos Novasol, er der 'ingen tvivl om, at 2021 bliver et rigtig godt år':

- I forbindelse med alle de bookinger, vi havde, og som blev annulleret på grund af corona og grænselukning, blev kunderne tilbudt et tilgodebevis, og det er der mange, der har benyttet sig af. Så det ser rigtig godt ud med reservationer næste år, siger Lars Christensen.

Tilbage hos viceborgmesteren siger han, at 'enhver, der har været i vores område, vil også forstå, at dette område udvikler sig i de kommende år':

- Der bliver simpelthen mere at komme efter – samtidig med, at vi bevarer den natur, vi er så stolte af. Ringkøbing-Skjern Kommune vil fortsat være et område, hvor man kan finde uspoleret natur, og hvor man kan færdes i mange timer uden at møde andre mennesker - hvis det er det, man ønsker, siger Søren Elbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce