Annonce
Videbæk

Juleweekendtur holdt spejdere fra Spjald FDF vågne hele natten

I weekenden var godt 100 børn og voksne fra Spjald FDF på den traditionsrige juleweekendtur. Privatfoto

Spjald: I weekenden var godt 100 børn og voksne fra Spjald FDF på den traditionsrige juleweekendtur. Turen gik vestpå mod den store lejr "Holmsborg" i Søndervigs klitter.

Efter indkvarteringen blev der serveret æbleskiver, og der var der besøg af julemanden, lejrbål, masser af fællessang og sjove konkurrencer. Efter lejrbålet stillede alle lejrens deltagere op i stor rundkreds og der blev danset blandt andet "Boogie woogie" og Bro bro brille".

Så var det tid til at splitte op i forskellige aldersgrupper. De yngste havde en lyscermoni, inden de gik til havet.

Annonce
Turen gik til den store lejr ”Holmsborg” i Søndervigs klitter. Pr-foto

Vågne hele natten

De mellemste (piltene) var på refleksløb i klitterne, inden de gik til havet og lavede et lyshjerte på strandkanten. De ældste (væbnere og seniorer) gik til Søndervig, hvor de bowlede, inden de vandrede hjem langs vandkanten.

Natten blev for de yngste brugt til at få sovet ud, men for nogle af lejrens ældste børn bød natten på en særlig ceremoni. Der var nemlig optagelsesprøve for 8.-klasses eleverne, som håbede på at blive godkendt som seniorer. Alle fem deltagere klarede prøven, som dog betød, at de var vågne det meste af natten.

For hele den store kreds af børn og unge og voksne i Spjald FDF er denne juleweekendtur en særlig fælles oplevelse, som rækker ud over de ugentlige møder. Ovenpå et par hektiske weekender med arbejdsdag i Moseskoven, julebanko og juleweekendturen, vil julefreden nu sænke sig over Spjald FDF, indtil der bakkes op om Helligtrekongergudstjenesten 5. januar.

De mellemste spejdere (piltene) var på refleksløb i klitterne, inden de gik til havet og lavede et lyshjerte på strandkanten. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce