Annonce
Hvide Sande

Julen kommer alligevel til Kloster: Aktive beboere har plantet Decemberskoven foran Brugsen

Villum Sørensen fra Ringkøbing, der snart fylder fire år, var med sin mormor i Kloster og skulle hen og se Decemberskoven.  Foto: Christian Baadsgaard
Hele måneden er der hygge for børn og barnlige sjæle foran Brugsen i Kloster. Et aflyst juleoptog skabte ideen.
Annonce

KLOSTER: Aflyst på grund af corona! Den sætning er der snart ikke mere nyhedsværdi i, men i Kloster gik det så ud over det traditionsrige juleoptog, der hvert år holdes første søndag i advent.

Men julestemning skal det trælse C altså ikke have lov til at pille ved, så en flok iderige Kloster-borgere rykkede sammen om et nyt tiltag: Decemberskoven på pladsen foran kirken og Brugsen.

Med efterlysninger på Facebook blev der hurtigt skaffet en gammel kane, en kælk, en lille mølle, nogle Holmslænder-skøjter plus nogle nisser.

Kirken har hjulpet med gran, og på under en uge er det hele blevet stillet an. Undervejs har mange fulgt arbejdet med stor interesse, og det er blevet til mange gode snakke mellem borgerne, når tovholderne Esther Larsen, Anny Pedersen, Kirstine Aarup, Bodil Schmidt og Inger Iversen har været i gang med projektet.

- Det er hele byens juleprojekt, fortæller Esther Larsen, formand for Brugsen, som deles med sogneforeningen om udgiften til det.

Og det er ikke bare noget, som byens børn kommer til at se en enkelt gang. Hver dag gennem hele december er der noget, der forandrer sig i Decemberskoven.

Nye ting kommer til undervejs, og det er om at holde godt øje med de små nisser og deres ting, for der er små finurlige ting hver dag.

Måske ligger der pludselig en bog med julehistorier, måske er der en dag dækket op til risengrød - og hvem ved... Måske er en af nisserne taget på sightseeing i Kloster og skal findes igen?


Det er hele byens juleprojekt.

Esther Larsen, formand for Brugsen


Nogle gange er der endda konkurrencer, og her er der præmier fra Brugsen. I øvrigt er man meget velkommen til at komme og opleve det, selvom man ikke bor i Kloster.

Hvordan mærker julemandens skæg? Det skal undersøges af et-årige Alfred Nielsen. Foto: Christian Baadsgaard
Møllen begejstrer Alfred Nielsen, for hvad gemmer sig bag de små vinduer? Foto: Christian Baadsgaard
Esther Larsen viser Decemberskoven frem til Eva Ryndych. Foto: Christian Baadsgaard
Små stubbe er sjove at kravle ned i. Foto: Christian Baadsgaard
Alfred Nielsen og en af de mange julemænd i Decemberskoven. Foto: Christian Baadsgaard
Decemberskoven vakte stor begejstring for Villum Sørensen. Foto: Christian Baadsgaard
Julemanden venter, mens han trækker en gammel slæde. Foto: Christian Baadsgaard
Bag Decemberskoven står Esther Larsen, Anny Pedersen, Kirstine Aarup, Bodil Schmidt og Inger Iversen. Dog var Inger Iversen ikke til stede, da billedet blev taget. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce