Annonce
Ringkøbing-Skjern

Julelottovinderen i Videbæk har meldt sig hos Danske Spil

Der var to vindere af lottotrækningen lørdag før jul. De fik hver en gevinst på 3.063.920 kroner. Arkivfoto: Michael Bager

Videbæk: Hvem mon sad inde med lottokuponen til en værdi af 3.063.920 kroner?

Det var den helt store gåde i juledagene i Videbæk og omegn, efter at Danske Spil lod vide, at en heldig spiller havde købt sin vinderkupon hos SuperBrugsen i Videbæk.

Uddeler Anders Hedegaard alarmerede sit personale og bad dem holde øje med, om vinderen ville indfinde sig for at hente gevinsten. Det kunne give nogle gode fotos og en god reklame til SuperBrugsen, mente Hedegaard.

Men både han og personalet kom til at vente forgæves. Vinderen holdt sig nemlig væk – eller sagde i hvert fald ikke noget, hvis han eller hun besøgte butikken.

Og det har en naturlig årsag. Danske Spil fortæller nemlig, at vinderen ønsker at være anonym. Dansk Spils pressetjeneste spørger vinderne, om de vil stå frem og fortælle om gevinsten, men det har Videbæk-vinderen sagt nej til. Hvem der vandt de rare millioner, forbliver derfor en hemmelighed for offentligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce