Annonce
Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

En julekurv rummer alt det, der skal til for at få en god juleaften. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

SKJERN: Flere har søgt julehjælp hos Røde Kors i Skjern end tidligere. Helt præcis er der 32 flere ansøgninger end sidste år, og alt i at imødekommer Røde Kors 75 ansøgninger, ud af de 96, der er kommet. De resterende har enten haft for høj indtægt, har udfyldt skemaet forkert, eller søgt og fået fra andre steder.

- Der er flere danskere, der søger i år end tidligere, hvor det har været udenlandske familier. Det undrer vi os lidt over, for vi er i en tid med fuld beskæftigelse, men vi tror det har noget at gøre med kontanthjælpsloftet og at flygtninge har fået forhøjet børnetilskud, lyder vurderingen fra Røde Kors-formand i Skjern, Margit Hansen.

Julehjælpen sendes ud på lørdag, og den består af gavekort til Brugsen og til butikker, der er medlem af handelsforeningerne i Skjern og Tarm. Der gives 1000 kroner til mad, og så er der 300 kroner til hvert barn under 18 år, dog maksimalt tre børn.

Lørdag den 21. december kører Tvillingebyernes Julehjælp ud med 55 julekurve. Det er 10 foreninger med Skjern-Tarm Menighedspleje i spidsen, som står bag uddelingen. Julehjælpen har fået færre ansøgere i år end tidligere.

- Det er virkelig familier, som har brug for hjælp. Oftest er det familier på kontanthjælp, ellers er det enlige forsørgere. Det vigtigste er at børnene får en god oplevelse. De skal gerne kunne komme i skole og fortælle, at de også har haft en god juleaften, fortæller Mette Sjælland, formand for Skjern-Tarm Menighedspleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce