Annonce
Tarm

Julegaverne kommer tidligt i år: Vestjysk by får to millioner kroner

Nu lysner det for projektet om en aktivitetspark i Tarm. Nordea-fonden har støttet projektet med én million kroner, og der mangler dermed meget få midler, før hele finansieringen er i hus. Formand for Tarm Udviklingsforum, Steen Rosby (tv.), kalder den økonomiske støtte "en tidlig julegave". Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Nordea-fonden har fundet to projekter værdige til én million kroner hver. Pengene betyder, at aktivitetsparken og Mejeriet - begge i Tarm - nu er meget tæt på at have byggeplanerne fuldt finansieret.

TARM: I en tid med stor smitte og nedlukninger er det nemt at blive nedtrykt. Men har du lige fået tilsagn om én million kroner til et projekt, så hjælper det en hel del på humøret.

Sådan er det for de involverede i to forskellige projekter i Tarm. Aktivitetsparken mellem stationen og kulturtagene og Mejeriet har hver fået én million kroner af Nordea-fondens "Her bor vi"-pulje.

- Yes! Ja, det er bare fanfantastisk, siger Tove Lauritsen, der er bestyrer i kulturhuset Mejeriet.

Annonce

- Det var den bedste julegave, vi kunne få, siger Steen Rosby, der er formand for Tarm Udviklingsforum. Han er med i arbejdsgruppen omkring aktivitetsparken.

Mangler de sidste penge

Steen Rosby og udviklingsforummet har været i gang med projektet om en aktivitetspark siden 2019.

Siden har de fået tilsagn om økonomisk støtte fra fonde og kommunen, så de med Nordea-fondens penge nu kun mangler 160.000 kroner. Projektet ender med at løbe op i 2,8 millioner kroner.

- Pengene skal skaffes via fonde og lokale puljer. Men det gør det helt sikkert lettere at skaffe med de mange penge, vi allerede har fået, siger Steen Rosby.

Han fortæller, at de gerne vil i gang med byggearbejdet i foråret 2022. Derfra tager det fire eller fem måneder at bygge.

Annonce

Samarbejder med kendt firma

Udviklingsforummet har allieret sig med arkitektvirksomheden Glifberg-Lykke, der specialiserer sig i streetanlæg. Rune Glifberg er skater og repræsenterede Danmark ved OL i sommer.

Det var den bedste julegave, vi kunne få.

Steen Rosby, formand for Tarm Udviklingsforum

Virksomheden har tegnet mange forskellige skateparker i både ind- og udland.

Undervejs har udviklingsforummet også talt med lokale folk, der interesserer sig for at skate. Deres inputs har ført til, at der er kommet få ændringer til de oprindelige planer.

Men "grundplanen er den samme - parken bliver bare lidt mere universel anvendelig til skatere," som Steen Rosby siger det.

Aktivitetsparken skal tilgodese skatere, parkourudøvere, basketspillere og mindre børn. Foto: Tarm Udviklingsforum/Glifberg-Lykke

Oprindeligt blev det kaldt en skaterpark, men det ændrede udviklingsforummet, så det ikke kun var folk med skateboards, der kunne lokkes til.

Der vil blive sat kurve op, så man kan spille streetbasket. Det vil også være muligt at dyrke parkour, og der vil være legeredskaber til mindre børn.

Annonce

Kulturhus vil renovere 1. sal

Få hundrede meter længere nede ad vejen har de også fået tilsagn om én million kroner fra Nordea-fonden.

Det er hos kulturhuset Mejeriet.

Bestyrer Tove Lauritsen (tv.) er glad for, at der nu er udsigt til et færdigrenoveret Mejeri i Tarm. Arkivfoto: Anita Rahbek

Siden 2013 har det fungeret som kulturhus, og allerede det første år gik de i gang med en stor renovering.

Siden har de været igennem én mere, og tilsagnet fra Nordea-fonden betyder, at de inden længe kan gå i gang med den tredje og sidste.

- Vi skal have renoveret vores 1. sal. På den måde vil Mejeriet fremstå̊ som et gennemrenoveret, superaktivt, tidssvarende og indbydende kulturhus. Vi vil for eksempel have nye og større tagvinduer i, nyt gulv og nye døre, samle flere lokaler og hæve loftet til kip, så det hele fremstår større og lysere, siger bestyrer i kulturhuset Mejeriet, Tove Lauritsen.

De nye vinduer og døre skal afspejle stilen fra Mejeriets start i 1914.

Annonce

To millioner på ét år

Det er ikke første gang i år, at Mejeriet får tilsagn om penge i millionklassen.

Tilbage i marts måned fik de én million kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til samme projekt.

Men pengene får de først, når det hele er finansieret. Og her mangler Mejeriet 400.000 kroner.

Ligesom Steen Rosby er Tove Lauritsen dog sikker på, at de resterende penge kan findes.

- Jeg er meget optimistisk omkring det. Siden 2013 har vi samlet 6,2 millioner kroner til Mejeriets renoveringer, så det burde også være muligt at finde de sidste 400.000 kroner, siger hun.

Finansieringen skal gerne være på plads senest i marts næste år, og derfra vil renoveringen så gå i gang.

Håbet er, at Mejeriet vil kunne fejre sit 10-års jubilæum med et færdigrenoveret kulturhus.

- Hvis jeg er optimistisk, så vil det stå klar i slutningen af 2022. Hvis jeg er knap så optimistisk, så vil det nok være i starten af 2023, siger Tove Lauritsen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce