Annonce
Ringkøbing

Giv en kulturgave: Bibliotekerne melder sig ind i kampen om forbrugernes opmærksomhed

Tirsdag 28. januar kl. 18.30 - 21.45 kan man i Ringkøbing Biograf opleve den prisbelønnede fotograf Jan Grarup fortælle om sin seneste bog "Hvor Jernkorsene gror" samt se dokumentarfilmen Krigsfotografen. PR-foto

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne melder sig nu ind i kampen om forbrugernes opmærksomhed op til jul, lyder det i en pressemeddelelse fra bibliotekerne.

Budskabet er, at hvis du mangler en julegave- eller mandelgaveidé, så kan du kigge på bibliotekernes mange kulturelle tilbud og give en oplevelsesgave til én, du holder af.

- Som noget helt nyt har vi valgt at offentliggøre forårets kommende arrangementer allerede her i december, siger Sofie Torp Hansen, som er PR-medarbejder ved bibliotekerne.

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har indgået et helt nyt samarbejde med Ringkøbing Biograf omkring et nyt koncept med Film & Foredrag. Tirsdag 28. januar kl. 18.30 - 21.45 kan man i Ringkøbing Biograf opleve den prisbelønnede fotograf Jan Grarup fortælle om sin seneste bog "Hvor Jernkorsene gror" samt se dokumentarfilmen Krigsfotografen af den prisvindende instruktør Boris B. Bertram.

Arrangementerne kan ses på bibliotekernes hjemmeside riskbib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce