Annonce
Skjern

Julegave til vinterbadere: Skjern får mobil sauna og vildmarksbade

Det bliver en sauna som denne her, en tøndeformet mobil sauna, der stilles op ved Skjern Bådehavn i løbet af weekenden. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Som et forsøg i projekt Gentænk Skjern, er der blevet lånt en mobil sauna og to vildmarksbade, som stilles op ved Skjern Bådehavn i løbet af weekenden.

Annonce

SKJERN: Juletiden er fyldt med overraskelser, og i denne weekend kommer der en til alle, der enten er vinterbadere eller er vilde med saunaer og vildmarksbade.

I Skjern Bådehavn ved Dommergården, bliver der stillet en mobil sauna op sammen med to vildmarksbade. Der skal være åbent hele julen for badeglade folk, og faktisk er der flere, der er gået sammen om at give denne gave til Skjern.

I projektet Gentænk Skjern har gruppen "Det Grønne Skjern og Nationalparken" drøftet om det kunne være en mulighed at lave et å-bad, hvor man sommer og vinter kan hoppe i vandet. Ideen skulle prøves af, og her kom Peter Sand fra Naturkraft ind i billedet. Han hjalp gruppen med at skaffe sauna og vildmarksbad. Saunaen har hidtil stået i Hvide Sande, men er nu udlånt til Skjern for en kort periode. Kong Hans´Vinterbadere var med på ideen, og her har Vagn Madsen lovet at være behjælpelig med at drive det.

- Vi kan allerede nu se med vinterbaderne, at der er stor opbakning til det, og det er en lille julegave til Skjern, siger Carsten Holm Ørskov fra arbejdsgruppen, som har været tovholder på badeprojektet.

Annonce

Midlertidighed som princip

I gruppen vil man se på de erfaringer, der kommer ind fra de midlertidige badefaciliteter, når man i fremtiden skal overveje, om Skjern skal have et å-bad. Hvis der skal bygges et å-bad, vil det blive en større investering, og i stedet for at bruge en masse penge på noget, der viser sig ikke at være en reel forespørgsel på, så begynder man i det små og i det midlertidige.

- Det her er et fuldstændig klokkeklar eksempel på hvordan fremtidens Skjern bliver. Vi prøver ting af, inden vi går ud og investerer. Vi kører ikke med ti-årsplaner, men mere med et-årsplaner, siger Peter Glargaard fra styregruppen i Gentænk Skjern.

Hvornår badefaciliteterne præcis åbner, er der ikke klarhed over endnu, men det skal være inden juleaften, og mere information vil blive lagt op i de lokale byrumsgrupper på Facebook i løbet af weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Smittetallet stiger endnu en gang: Ni er testet positive ud af knap 1500 testede i august

Annonce