Annonce
Hvide Sande

Jul på Klitten med to julekoncerter

MidtVest Pigekor giver koncert i i Helligåndskirken. PR-foto

Hvide Sande: Der indbydes til Jul på Klitten med julekoncerter i Hvide Sande.

Den første finder sted i Helligåndskirken 8. december klokken 16 med Midtvest Pigekor.

Korets klangideal er klassisk som udgangspunkt, men repertoiret indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

Ved denne julekoncert byder det musikalske program på danske og norske julesalmer, uddrag af Benjamin Brittens ”A Ceremony of Carols”, samt et uddrag af kendte juleklassikere.

Gratis adgang til koncerten.

Dernæst gæster ELM-koret fra Skjern og Skjern Messing Kvintet igen Haurvig Kirke torsdag 12. december kl. 19.30.

Ved julekoncerten spiller kvintetten julemusik for enhver smag både kendte og mindre kendte julemelodier.

Koret synger julen ind med danske tekster, og publikum synger med på de kendte julesalmer ledsaget af orgeltoner.

Gratis adgang til koncerten og efterfølgende kaffe med kage i Haurvig Missionshus.

Annonce
ELM-koret fra Skjern og Skjern Messing Kvintet, billedet, spiller julekoncert i Haurvig Kirke. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce