Annonce
Hvide Sande

Jul på Bundsbæk Mølle er aflyst: Skovnisser slår lejr ved fyrtårn

Grønne skovnisser, der normalt holder til på Bundsbæk Mølle i denne tid, holder i år jul ved Lyngvig Fyr. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Annonce

Hvide Sande: Hvis du i tiden frem til seks dage inde i 2021 besøger Lyngvig Fyr, er der mulighed for at træffe grønne skovnisser.

De holder normalt til på Bundsbæk Mølle, men da de traditionelle julerier dér er aflyst i år på grund af corona-situtionen, har nisserne valgt at slå sig ned ved det prægtige bygningsværk nord for Hvide Sande.

- Nu er det jo sådan, at man aldrig helt ved med nisser: De kan hygge om én med gode historier, julegodter og brede smil, men de er også meget drilske og elsker at gemme sig. Derfor ved man aldrig, om man får dem at se lige på den dag, man besøger fyret. Man kan være heldig at få et glimt af dem eller endda at få en snak med en af dem, men de kan også gemme sig på loft eller i krat, siger kommunikationsmedarbejder hos Ringkøbing-Skjern Museum, Iben Granum Møller.

Hun tilføjer om de grønne skovnisser, at de holder meget af at være i deres hule:

- Så lige over for fyrmesterboligen kan man besøge deres hyggelige julehule, hvor nisserne er flyttet ind hen over julen. Hvis ikke de skulle være til stede, så vil det se ud som om, der lige akkurat har været en grøn skovnisse forbi.

Frem til 17. december er der åbent fra torsdag til søndag ved Lyngvig Fyr, hvor der fra 18. december bliver gået over til at holde åbent hver dag - dog med undtagelse af 23. til 25. december og på årets sidste dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Debat

Debat: Vi tager skraldet

Ringkøbing-Skjern

Vi blev færre vestjyder i 2020: Faldet i befolkningstallet tog for alvor fart i corona-året

Annonce