Annonce
Sport

Juelsgård alene i Superligaen: Talentudvikler tror på, at flere lokale kan slå igennem

AGF's Jesper Juelsgård til højre er den eneste nuværende Superliga-spiller med rødder i Ringkøbing-Skjern. Men flere vestjyske talenter gør sig på ungdomslandsholdene og i de bedste ungdomsrækker, så måske får han selskab inden for de næste par år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hundredvis af spillere får hvert år spilletid i Superligaen. Men man skal frem med luppen for at finde lokalt islæt.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Holdkortet ville blive ganske overskueligt, hvis man skulle stille et hold med nuværende Superliga-spillere fra Ringkøbing-Skjern. For når de 12 Superliga-klubber går spillertruppen igennem, er Jesper Juelsgård i AGF ene mand om at have en fodboldfortid her på egnen.

- Det er da ærgerligt. Der måtte da gerne være mange flere. Det er ikke særligt mange, siger forsvarsspilleren.

31-årige Jesper Juelsgård er opvokset i Spjald og Brejning og er nu i gang med sin sæson nummer 12 i landets fineste fodboldrække. I de sæsoner har det ikke vrimlet med Superliga-spillere fra Ringkøbing-Skjern, og i denne sæson er han altså den eneste repræsentant for området.

- Det er et svært nåleøje at komme igennem, og det gør mig også stolt, at det er lykkes. Jeg glemmer aldrig, hvor jeg kommer fra, siger Jesper Juelsgård.

I Spjald IF glæder man sig over at have en Superliga-spiller, som i sine første fodboldår huserede på ungdomsholdene i byen, inden han røg til Ikast før konfirmationsalderen og senere slog igennem hos FC Midtjyllands seniorhold.

- Vi kan ikke være andet end stolte. Men vi kan nok ikke tage æren for det, for han har haft et talent, siger fodboldformanden i Spjald IF, Jørgen Vig, med et grin.

Han mener, det et eller andet sted er flot, at området har en spiller i Superligaen.

Annonce

Skjern-formand: Vi udvikler for få talenter

247 spillere – heraf 147 danske – havde inden denne weekends spillerunde fået spilletid i denne ligasæson. I hele sidste sæson var tallene 399 og 261 danske. Det viser tal, som Superstats.dk har trukket for Dagbladet. I det lys kunne Skjern SG godt have ønsket sig flere Superliga-spillere end en enkelt fra kommunen.

- Vi skaber jo for få talenter! Jeg skal ikke gøre mig klog på hvorfor. Det er tankevækkende, at der ikke er flere, men vi gør heller ikke noget ekstraordinært for at udvikle dem til Superliga-spillere. Vi er sociale og det dér, vi er stærke, siger fodboldformanden i Skjern SG, Niels Peter Olesen.

Ligesom andre lokale klubber sender i Skjern gerne de spillere, som drømmer om at kunne leve af fodbolden, videre til de største jyske klubber. Nogle tager også til Ringkøbing IF som et mellemtrin.

Annonce

RIF tror på flere Superliga-spillere

I RIF kunne man ved en nylig landsholdsrunde for ungdomslandsholdene glæde sig over at se flere lokale navne på truplisterne: Anders Dahl og brødrene Asbjørn og Malthe Bøndergaard skulle i nationaldragten. Især de to første har man været med til at forme i RIF, inden de blev sendt videre til større adresser.

- Alle har haft lidt opvækst i RIF. At vi kan levere tre på ungdomslandsholdet, der har været en del af RIF, er helt vildt, for det kan selv storklubberne ikke altid prale af, siger Torben Dahl.


Alle har haft lidt opvækst i RIF. At vi kan levere tre på ungdomslandsholdet, der har været en del af RIF, er helt vildt, for det kan selv storklubberne ikke altid prale af.

Torben Dahl, talentkoordinator, Ringkøbing IF


Han er talentkoordinator og bestyrelsesmedlem i Ringkøbing IF. Og så er han også far til Anders Dahl, som han tidligere har været ungdomstræner for i RIF. Torben Dahl mener, at man i Vestjylland generelt har nogle ulemper for de unge, der gerne vil leve af fodbolden. De skal flytte hjemmefra tidligt, hvis de vil i Superligaen, og området har mange breddeklubber og ikke så meget elitemiljø.

Men man kan altså finde ungdomslandsholdsspillere fra egnen. Fem af de store danske klubber, som har hold med i den landsdækkende liga for spillere under 17 eller 19 år, har desuden en eller flere ungdomsspillere fra Ringkøbing-Skjern på holdkortet. Derfor tror Torben Dahl på, at Jesper Juelsgård i fremtiden kan få lokalt selskab i Superligaen.

- Det kommer. Det tror jeg helt sikkert! Det skal komme, siger han.

Dagbladet vil i den næste tid sætte fokus på de lokale talenter, som jager Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce