Annonce
Videbæk

Judo-børn høstede medaljer på stribe

Judo-børn hentede søndag seks medaljer til Videbæk. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport

Videbæk Judo og Jiu Jitsuklub havde stor succes i weekenden, da der blev hentet seks medaljer til klubben ved stævne i Skive.

Annonce

Videbæk: Det går rigtig godt hos Videbæk Styrke og Kampsport. Antallet af medlemmer udvikler sig positivt, og søndag var klubben i Skive for at deltage i "Ungdoms- og pokalturnering Vest".

Her var der medaljer på spil, og Videbæk-klubben stillede med både erfarne og helt nye kæmpere. Otte børn var med sammen med en enkelt voksen:

- Alle judokæmpere ved stævnet var mellem seks og 21 år, og man mødes forskellige steder i Jylland og på Fyn. Det er en god måde at prøve kræfter med andre, siger Hans Leerskov Hansen, der er træner hos Videbæk Styrke og Kampsport.

Vindere fra Videbæk

Guldmedalje:Jens Dalager fra Skjern.

Sølvmedaljer:

Alan Saczkowski fra Vildbjerg.

Mikkel Rødgaard fra Spjald.

Bronzemedaljer:

Mads Madsen fra Videbæk.

Emil Thomsen fra Spjald.

Villades Thesbjerg fra Videbæk.

Videbæk havde også Peter Dalager og Martha Kaszkowiak med i Skive.

Både nye og mere erfarne børn høstede medaljer i Skive. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport.
Annonce

Sjov og ambitioner

Det handler om at have det sjovt, når man dyrker judo. Samtidig har man haft flot succes i Videbæk, og forventningerne før søndagens stævne var da også til at tage og føle på:

- Vi er blevet lidt forvænt med medaljer næsten hver gang, vi er ude, fortæller Hans Leerskov Hansen.

Og de forventninger blev indfriet for alvor. Klubben kunne nemlig rejse fra Skive med intet mindre end seks medaljer, og blandt andet hentede to debutanter en bronzemedalje hver:

- Jeg er super tilfreds. Jeg håber, at det her kan give blod på tanden til at træne ekstra hårdt. Nu vil man gerne, at bronzemedaljerne skal veksles til sølv, og at sølvet skal veksles til guld. Det skal gerne give mening at komme ud og prøve sine ting af og møde et andet hold, mener han.

Medaljehøsten blev hyldet efter turneringen. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport
Annonce

Læring over medaljer

Selvom søndagen bød på stor succes med flere medaljer i Skive, har judo-klubben ikke noget fast mål for denne sæson. Det er nemlig ikke kun medaljer, det drejer sig om:

- Det er kun for sjov, og for at komme ud og prøve kræfter med andre. Ambitionsniveauet er, at vi hellere vil have gode og tætte kampe, end vi skal vinde stort og have medaljer. Det er langt bedre, når børnene får kampe, hvor de virkelig skal kæmpe hårdt, mener Hans Leerskov Hansen.

Til trods for dette glæder han sig over niveauet på sit hold:

- Vi er klart på linje med de andre hold fra de store byer. Vi klarer os rigtig fint med flere nybegyndere. Det svære bliver, når børnene kommer højere op i alderen. Så kræver det mere af både trænere og modstandere, lyder det fra Hans.

Til november skal judo-klubben til DM i Skanderborg. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport
Annonce

Skal til DM

Søndagens succes i Skive var den anden turnering i denne sæson, som Videbæk Styrke og Kampsport deltager i. Til november venter dog et af årets helt store højdepunkter i Skanderborg, når der bydes op til kampe i DM.

Og man kan allerede nu mærke, at DM betyder meget for judo-træneren:

- Turneringen i Skive tager vi som en optakt til DM den 11. november. Her kommer klubber fra hele landet, og så skifter det mellem at være i Jylland og på Sjælland. I år er det Skanderborg, og det kunne da være sejt at have en danmarksmester hos os, slutter Hans Leerskov Hansen.

I Skive fik judo-klubben hentet tre bronzemedaljer, to sølvmedaljer og en enkelt af guld hjem til Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce