Videbæk

Judo-børn høstede medaljer på stribe

Judo-børn hentede søndag seks medaljer til Videbæk. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport

Videbæk Judo og Jiu Jitsuklub havde stor succes i weekenden, da der blev hentet seks medaljer til klubben ved stævne i Skive.

Videbæk: Det går rigtig godt hos Videbæk Styrke og Kampsport. Antallet af medlemmer udvikler sig positivt, og søndag var klubben i Skive for at deltage i "Ungdoms- og pokalturnering Vest".

Her var der medaljer på spil, og Videbæk-klubben stillede med både erfarne og helt nye kæmpere. Otte børn var med sammen med en enkelt voksen:

- Alle judokæmpere ved stævnet var mellem seks og 21 år, og man mødes forskellige steder i Jylland og på Fyn. Det er en god måde at prøve kræfter med andre, siger Hans Leerskov Hansen, der er træner hos Videbæk Styrke og Kampsport.

Vindere fra Videbæk

Guldmedalje:Jens Dalager fra Skjern.

Sølvmedaljer:

Alan Saczkowski fra Vildbjerg.

Mikkel Rødgaard fra Spjald.

Bronzemedaljer:

Mads Madsen fra Videbæk.

Emil Thomsen fra Spjald.

Villades Thesbjerg fra Videbæk.

Videbæk havde også Peter Dalager og Martha Kaszkowiak med i Skive.

Både nye og mere erfarne børn høstede medaljer i Skive. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport.

Sjov og ambitioner

Det handler om at have det sjovt, når man dyrker judo. Samtidig har man haft flot succes i Videbæk, og forventningerne før søndagens stævne var da også til at tage og føle på:

- Vi er blevet lidt forvænt med medaljer næsten hver gang, vi er ude, fortæller Hans Leerskov Hansen.

Og de forventninger blev indfriet for alvor. Klubben kunne nemlig rejse fra Skive med intet mindre end seks medaljer, og blandt andet hentede to debutanter en bronzemedalje hver:

- Jeg er super tilfreds. Jeg håber, at det her kan give blod på tanden til at træne ekstra hårdt. Nu vil man gerne, at bronzemedaljerne skal veksles til sølv, og at sølvet skal veksles til guld. Det skal gerne give mening at komme ud og prøve sine ting af og møde et andet hold, mener han.

Medaljehøsten blev hyldet efter turneringen. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport

Læring over medaljer

Selvom søndagen bød på stor succes med flere medaljer i Skive, har judo-klubben ikke noget fast mål for denne sæson. Det er nemlig ikke kun medaljer, det drejer sig om:

- Det er kun for sjov, og for at komme ud og prøve kræfter med andre. Ambitionsniveauet er, at vi hellere vil have gode og tætte kampe, end vi skal vinde stort og have medaljer. Det er langt bedre, når børnene får kampe, hvor de virkelig skal kæmpe hårdt, mener Hans Leerskov Hansen.

Til trods for dette glæder han sig over niveauet på sit hold:

- Vi er klart på linje med de andre hold fra de store byer. Vi klarer os rigtig fint med flere nybegyndere. Det svære bliver, når børnene kommer højere op i alderen. Så kræver det mere af både trænere og modstandere, lyder det fra Hans.

Til november skal judo-klubben til DM i Skanderborg. Foto: Videbæk Styrke og Kampsport

Skal til DM

Søndagens succes i Skive var den anden turnering i denne sæson, som Videbæk Styrke og Kampsport deltager i. Til november venter dog et af årets helt store højdepunkter i Skanderborg, når der bydes op til kampe i DM.

Og man kan allerede nu mærke, at DM betyder meget for judo-træneren:

- Turneringen i Skive tager vi som en optakt til DM den 11. november. Her kommer klubber fra hele landet, og så skifter det mellem at være i Jylland og på Sjælland. I år er det Skanderborg, og det kunne da være sejt at have en danmarksmester hos os, slutter Hans Leerskov Hansen.

I Skive fik judo-klubben hentet tre bronzemedaljer, to sølvmedaljer og en enkelt af guld hjem til Videbæk.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce