Annonce
Tarm

Jubel efter 10 års kamp og millioner til cykelsti: Det er en fantastisk nyhed, siger Lone Andersen

Så sent som den 1. marts var Lone Andersen, viceborgmester Søren Elbæk (S) og Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen samlet i vejkanten mellem Lyne og Tarm for at se på den smalle og for cyklister farlige vej. Dengang måtte folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen undskylde, at der ikke var sket noget i sagen i 10 år - men nu er der godt nyt. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Snart kan cykelglade borgere cykle i tryghed fra Tarm og halvvejs til Lyne. Der er netop givet 24 millioner kroner til projektet.

Tarm-Lyne: - Aj, er det rigtigt? Det er da helt fantastisk. Det er rigtig dejligt.

Lone Andersen fra Lyne er glad. Efter 10 års kamp for at få en cykelsti langs hovedvejen mellem Tarm og Lyne er der endelig gode nyheder.

Den smalle og trafikerede strækning er nemlig blandt de ni områder, som Vejdirektoratet har udpeget, og som parterne bag infrastrukturaftalen er blevet enige om at styrke sikkerheden på.

Annonce

- Det hjælper virkelig med lobbyarbejde. Det her vil gøre mange rigtig glade, siger hun nærmest jublende.


Det er bestemt ikke for børn at cykle på vejen mellem Tarm og Lyne. Vejen er smal, hastigheden er høj, og cykelbanen er smal - men nu er der gode nyheder på vej. Der er nemlig afsat 24 millioner kroner til en cykelsti, der går noget af vejen. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

En pressemeddelelse fra Transportministeriet fortæller, at cyklister på Bornholm, Fyn og i Jylland kan se frem til bedre cykelinfrastruktur, når 200 millioner kroner fra Infrastrukturplan 2035 bliver omsat til bedre cykelinfrastruktur ni steder i landet. Vejdirektoratet har indstillet de bedste projekter langs statsvejene, som de 200 millioner kroner kan bruges på, og arbejdet med cykelprojekterne sættes i gang næste år.

Længere for pengene

Ét af de udvalgte projekter er halvdelen af strækningen mellem Tarm og Lyne. Der er cirka 10 kilometer mellem de to byer, men cykelstien er planlagt til at gå fra Egvadvej til Brosbølvej - altså omtrent halvvejen.

- At det koster 24 millioner kroner for 4,5 kilometer cykelsti lyder meget dyrt. Jeg kunne derfor ønske mig, at pengene ville gå til kommunen, som bygger væsentligt billigere. Så tror jeg nemlig, kommunen kunne få pengene til at række hele vejen til Lyne, ønsker Lone Andersen.

Noget tyder på, at hun har ret. Dagbladet kunne i hvert fald forleden skrive, at der næste år er planlagt at bygge ca. 10 kilometer cykelsti fra Haurvig til Nymindegab - og at det arbejde forventes at komme til at koste omkring 12 millioner kroner.

Vi er bare så glade for det her.

Lone Andersen, Lyne

Derfor bakker viceborgmester Søren Elbæk (S) op om Lone Andersens ønske. Han var i foråret også med på besigtigelse af strækningen.

- Jeg er enig med Lone i, at kommunen som regel kommer længere for pengene. Derfor kunne jeg ønske mig en større samskabelse mellem stat og kommune, hvor vi kunne få de bevilgede penge, som vi ville kunne komme noget længere for, siger han, inden han fortsætter:

- Det glæder mig utroligt meget, at parterne bag forliget har kigget vores vej. Vi har arbejdet for det her i meget lang tid, for enhver kan se, hvor farligt det er at cykle på den vej, siger han.

I følge pressemeddelelsen har Vejdirektoratet udvalgt projekterne ud fra parametre som blandt andet trafiksikkerhed, sammenhæng med det øvrige cykelstinet og uheldsdata. I pressemeddelelsen lyder det også, at det normalvis tager Vejdirektoratet mellem et og tre år at anlægge de nye cykelstier alt efter projekternes kompleksitet.

- Vi er bare så glade for det her. Alle har presset på, og så sent som for nogle måneder siden skrev vi fra arbejdsgruppen til alle transportordførere og ministeren, som også har svaret os. Så ja, lobbyarbejde virker, siger Lone Andersen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

48-årige Peter havde gjort alt klar. Nu er han død - og dybt savnet i byen, som han hjalp og som hjalp ham

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Ringkøbing IFs nye angriber Arman Taranis: Jeg er god nok til superligaen

Skjern For abonnenter

Bent blev overrasket, da han nærstuderede sin elregning: Bor i vindmølleland men får strøm fra atomkraftværker

Ringkøbing-Skjern

Karaktererne er helt i top: Ringkøbing-Skjern er de små og mellemstore virksomheders paradis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Fra 395.000 til 3,6 millioner

Ringkøbing IF

Minut for minut: Genlæs Ringkøbing IFs fortjente sejr på 2-0 over VRI - uden at spille prangende

Sport For abonnenter

Ingen straffekast og syv udvisninger: Rækker Mølle Håndbold mødte stor modgang mod VRI

Navne

Frivilligheden flyder i generne: Karen Bang fra Ådum får initiativpris for anden gang

Hvide Sande For abonnenter

Da manden døde, blev Grethe fast inventar ved sidelinjen: Nu elsker hun fodbold, så det kan høres over hele banen

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

IPL i Lem, Mil-tek i Tim og Søndervig Supermarked kæmpede om "Erhvervsprisen 1996”, en tilskuer på Tim Stadion blev ramt i nakken af en fodbold og besvimede - og andre glimt fra gamle dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vinteren bliver en dyr omgang: Vestjyske energidirektører ønsker at bruge lokalt produceret strøm i nærområdet

Ringkøbing-Skjern

Se billederne: Sådan tog vi hul på efterårsferien

Annonce