Annonce
Vestjylland

Mærkede du rystelserne? Jordskælv i Nordsøen kunne mærkes på land

Et efter danske forhold ganske kraftigt jordskælv ramte onsdag morgen havet ud for Thyborøn. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Et efter danske forhold kraftigt jordskælv ramte onsdag morgen Nordvestjylland
Annonce

Thyborøn: Klokken 6.58 onsdag morgen ramte et mindre jordskælv Nordsøen ud for Thyborøn. Det skriver Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser (GEUS) på sin hjemmeside.

Skælvet målte 3,4 på Richter-skalaen, hvilket omtrent svarer til den samme energi, som der udløses ved et kraftigt lynnedslag. Det er dog efter danske forhold et ganske kraftigt jordskælv, skriver GEUS.

Ifølge GEUS var skælvet dog så kraftigt, at nogle borgere i Thy kunne mærke rystelserne. Og forskerne vil gerne høre fra borgere, der mærkede jordskælvet.

Jordskælv i Nordvestjylland er ikke usædvanlige. Sammen med området omkring Nordsjælland er det de områder i Danmark, der oftest rammes af jordskælv. Langt de fleste kan man ikke mærke, men i september 2018 ramte et jordskælv med samme styrke også Nordvestjylland.

Tidligere har der også været mærkbare jordskælv i både 2010 og 2012. Jordskælvet i 2010 ramte også i havet ud for Thyborøn og målte 4,3 på Richterskalaen.

Det kraftigste jordskælv, der har ramt Danmark, blev målt i 1985 ved Gilleleje. Dengang målte jordskælvet 4,7 på Richterskalaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce