Annonce
Ringkøbing

Jordbær: Hedebølge har sat en stopper for ultra-kort sæson for selvpluk

På Lervanggaard blev det en ultrakort sæson for pluk selv på grund af sidste uges hedebølge. Foto: Tommy Kofoed
Det er slut med at plukke sine egne bær på Lervanggaard for i år. Det varme vejr har nemlig givet den korteste pluk selv-sæson nogensinde.
Annonce

ØLSTRUP: Det væltede ind på Lervanggaards jordbærmarker med sommerklædte børn og voksne i den uges tid, hvor temperaturerne sneg sig tættere i nærheden af de 30 grader. Med sig havde de baljer og spande, som blev fyldt med søde røde bær.

- Der var mange, der fik fyldt op. Rækkerne blev plukket tomme, fortæller jordbæravler Henning Ebbensgaard.

Og heldigt for det. For nu er det slut med at plukke sine egne bær på Lervanggaard for i år. Det varme vejr har nemlig givet den korteste pluk selv-sæson nogensinde. Syv dage blev det til mod normalt 14-18 dage.

Annonce

Sene bær er fine

- Det er de små bump, man møder på vejen, siger en fortrøstningsfuld jordbæravler.

- Vi har heldigvis haft en fremragende start på sæsonen med vores tunnelbær, og vi har de sene sorter, som giver bær til frem til juli og august, siger han.

Den sene sort er blandt andet jordbærret Faith, som står godt i rækkerne med løfte om jordbær resten af sommerferien.


Vi har heldigvis haft en fremragende start på sæsonen med vores tunnelbær, og vi har de sene sorter, som giver bær til frem til juli og august.

Henning Ebbensgaard, jordbæravler, Ølstrup


Så fik man ikke fyldt fryseren op med friskplukkede bær, skal man ikke fortvivle. Der er stadig masser af jordbær, som vil kunne købes på gården i Ølstrup og i salgsboden ved Brejning-krydset. Medmindre det regner for meget, for så kan der ikke plukkes på markerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce