x
Annonce
Portræt

Jonna ringede selv og det gav ny stilling

Jonna Iversen er nyansat som konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Pressefoto
Jonna Iversen fra Troldhede er ansat som konsulent ved Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, og hun vil lære børn Jesus at kende.

Troldhede/Bækmarksbro: Det var Jonna Iversen, der selv ringede til Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, DFS, og fortalte, at gerne ville stå til rådighed for foreningen.

Det gav bonus i form af en nyoprettet stilling som konsulent på 15 timer om ugen, hvor hun skal dække det nordvestlige Jylland med udgangspunkt i hjemmet i Bækmarksbro. Hun starter 1. marts.

- Jonna Iversens henvendelse faldt godt i tråd med en beslutning i landsudvalget om, at vi netop ville styrke dette område, siger formanden for DFS, Steen Møller Laursen.

DFS er en demokratisk opbygget forening, som i over 130 år har arbejdet for, at flere børn i Danmark skal høre om Gud.

Jonna Iversen er født og opvokset på en gård i Troldhede. Et par år efter at være blevet gift med sin mand Søren, graver ved Nees Kirke, flyttede parret til Bækmarksbro i august 1982. Her har de boet lige siden. I dag er hun 62 år, og familien har fem voksne børn og fem børnebørn.

Gennem hele sin arbejdskarriere har Jonna Iversen arbejdet med børn. Hun blev uddannet diakon og socialpædagog i 1981 og har siden arbejdet 15 år som dagplejer og i børnehave, samt 20 år på to friskoler som blandt andet SFO-pædagog, SFO-leder og børnehaveklasseleder. I øjeblikket er hun handicaphjælper for en pige.

- Jonna Iversen har 35 års erfaring med frivilligt arbejde med børn. Læg dertil hele hendes professionelle karriere med børn, og så har vi virkelig fået et scoop af en ressourceperson. Hun kommer til at arbejde i et område, hvor de to nuværende ansatte, Randi og Hanne, er konsulenter for op mod 80 klubber. Så her kommer hun også til at være kærkommen aflastning, siger Steen Møller Laursen.

- Vi har i Indre Missions lokale kredsbestyrelse i flere år talt om, at vi manglede en børneklub i området. Jeg blev personligt mindet om det på forskellig vis, og til sidst ringede jeg til Steen og sagde, at hvis det var Guds vilje, så var jeg klar, fortæller Jonna Iversen, der oplever sin nye stilling som et kald fra Gud.

- Min uddannelse har klædt mig godt på til at møde mennesker i alle aldre. Min erfaring som pædagog og lærer har givet mig stor forståelse for børn og deres udvikling. Det er så vigtigt, at børn ses og anerkendes, som dem, de er. Jeg har altid lagt vægt på at fylde børns rygsæk med gode oplevelser. Det er vigtigt, at der er tid til at være der for børnene, i øjenhøjde med dem.

Jonna Iversen vil også rigtig gerne fortælle børnene, hvem Jesus er. Derfor har hun været frivillig i børneklub og teenklub i 35 år, har i en del år været leder på Remmerstrandlejren og gennem 15 år i bestyrelsen for DFS' Lemvigkredsen. Lige nu er det Tangsø Teenklub, der nyder godt af hendes erfaring og hjerte for at fortælle børnene om Jesus.

- Jeg skal hjælpe med at tænke nye klubsteder og -former. Vi kunne nemlig godt være mere specifikke og for eksempel lave en kreativ klub med billedkunst eller en aktiv klub med sløjd, bordtennis og natur - selvfølgelig stadig med bibelfortælling og sang.

- Jeg har selv været leder i DFS i mange år og ved derfor, hvor svært det er at arbejde fuld tid og derefter være frivillig i arbejdet med børn. Der er typisk lige overskud til det ugentlige møde, så jeg går i min ansættelse gerne ind og hjælper med at få et event eller en lejr op at køre. Jeg vil gerne komme og høre, hvad det er, klubberne har gang i, og så komme med nye idéer - og samtidig komme og anerkende det gode arbejde, de allerede gør. DFS' arbejde er det vigtigste af alt. Jeg har altid brændt for at "give det største til de mindste", som også er DFS' slogan, da jeg tror på, at de frø, jeg sår i barnet, aldrig er forgæves. Jeg har i mange år brugt materialer fra DFS og været meget glad for det, siger Jonna Iversen.

I sin fritid strikker Jonna til hjemløse, da hun synes, det giver god mening. Hun elsker at læse bøger og har en dejlig have, som hun nyder at passe og slappe af i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce