Annonce
Skjern Håndbold

Jonathan Stenbäcken: Det er meget let at være stregspiller

Jonathan Stenbäcken kan vise sig at blive en del af løsningen på det problem, Bjarte Myrhols skadesperiode giver Skjern Håndbold på stregen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jonathan Stenbäcken ligner en mulig løsning på stregen sammen med Jonas Tidemand, efter Bjarte Myrhol er meldt ude på ubestemt tid.

Helsingør: - Det er let. Man skal bare finde lidt plads, så skal man gribe bolden, man skal vende sig rundt med front mod mål, og så skal man score.

Skjern Håndbolds Jonathan Stenbäcken smilede stort, da han fortalte om, hvordan det var at få en rolle som stregspiller.

Baggrunden er træls. Men Skjern skal finde løsninger på posten, nu hvor Bjarte Myrhol er ude på ubestemt tid.

- Ja desværre. Det er trist for Bjarte. Vi må se, hvordan vi tackler situationen, og hvor længe vi skal finde alternative løsninger, sagde Jonathan Stenbäcken.

Han fik chancen på stregen som afløser for Jonas Tidemand allerede i første halvleg.

- Så må Jonas jo bare sørge for at komme i så god form, han kan spille hele kampen. Nej det er nu meget fint at skifte noget rundt. Og helst i første halvleg så Jonas kan have kræfter i slutfasen. Og det er hårdt at spille på stregen, hvor det hele er meget fysisk, og man så samtidig skal spille inde i det centrale forsvar. Men jeg kan godt lide det, og jeg spiller selvfølgelig i den rolle, trænerne vil have mig til at spille, fortalte Jonathan Stenbäcken.

Og det bliver garanteret ikke sidste gang, den brølstærke svensker får en rolle på stregen.

- Nej vi har prøvet det tidligere. Vi gjorde det jo også, da Bjarte Myrhol havde en pause tidligere på sæsonen. Det er noget, vi vil arbejde videre med. Og det er vigtigt, vi har et godt alternativ, når Jonas Tidemand skal have et hvil. Det betyder også, vi kan holde et godt tryk i kontrafasen, når vi ikke skal skifte ud, lige som vi hurtigt kan få Jonathan retur i forsvaret igen, fortalte træner Claus Hansen.

Tingene fungerede nærmest perfekt i første halvleg. I hvert fald frem til 16-9. Ved pausen var stillingen 16-11.

Men starten på anden halvleg var sølle. Skjern var virkelig på slingrekurs, og Nordsjælland fik udlignet ved 21-21. Først fra 25-24 kom Skjern tilbage på rette spor med tre mål i træk til 28-24.

- Ja vi tog vand ind. Derfor er jeg glad for, vi kom tilbage og fik skuden på ret køl, sagde Claus Hansen.

Jonathan Stenbäcken kaldte starten på anden halvleg katastrofal.

- Vi lavede alt for mange tekniske fejl. Det gav en masse usikkerhed, og Nordsjælland var gode til at straffe det med deres gode anden bølge. Efter modgang i et stykke tid viser det vores styrke, at vi kom tilbage igen, sagde Jonathan Stenbäcken.

Claus Hansen var utrolig godt tilfreds med de første 28 minutter.

- Vi læste deres angrebsspil, og vi dækkede op med stor aggressivitet. Den lidt dumme afslutning på første halvleg fortsatte desværre lige efter pausen. Jeg synes, vi tabte højde i forsvaret, hvor vi kom til at stå for langt fra hinanden. Vi fik heller ikke længere lavet de spilstop, som vi skulle. I angrebet tabte vi fart i spillet, fordi vi lavede for mange fejl. Samtidig kom Nordsjælland med den gejst og det frie spil, jeg havde forventet, de var kommet med fra start. De fik medvind, og så er de dygtige. Vi manglede effektivitet. Så snart vi ikke omsætter det, vi skaber, så bliver det svært. Derfor er jeg ekstra godt tilfreds med, vi fik sat tingene på plads i de sidste minutter, sagde Claus Hansen.

Den tidligere Skjernspiller Jesper Dahl scorede fire mål. Og han var stolt af anden halvleg.

- Det viser altså moral, at vi ikke lod os slå ud af at være bagud med syv mål. Især ud fra den situation vi er i nede i bunden. Men vi må aldrig komme bagud med syv mål. Det kostede kræfter at komme tilbage. Kræfter vi manglede i slutfasen. Den elendige start blev dyr, sagde Jesper Dahl.

Med sejren kom Skjern Håndbold op på en delt andenplads med Ribe-Esbjerg. Nu er der virkelig lagt op til topbrag i næste uge, hvor Skjern Håndbold får besøg af Aalborg Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce