Annonce
Sport

Jonas Lössl skifter fra nedrykker til Everton

Dylan Martinez/Reuters

Målmanden Jonas Lössl skifter til Everton i den engelske Premier League på en treårig kontrakt.

Den danske målmand Jonas Lössl tager et skridt op ad på karrierestigen og skifter fra Huddersfield til Everton i den engelske Premier League.

Det bekræfter Everton fredag eftermiddag på fodboldklubbens hjemmeside.

30-årige Jonas Lössl har fået en treårig kontrakt i Everton. Han skifter officielt 1. juli.

I denne sæson har Lössl spillet 31 kampe i Premier League for Huddersfield, som endte med at rykke ned i den næstbedste engelske fodboldrække.

Tidligere i karrieren har Jonas Lössl også spillet for FC Midtjylland, Mainz og franske Guingamp.

Jonas Lössl begyndte fodboldkarrieren i Kolding IF, inden han rykkede til FCM, hvor han nåede at spille 137 kampe i Superligaen.

Siden skiftede han til Guingamp, hvor han er noteret for 82 kampe over to sæsoner.

Dernæst blev det til en periode i tyske Mainz, hvor han opnåede 34 kampe på tværs af alle turneringer.

Siden sommeren 2016 har Jonas Lössl spillet for Huddersfield, og nu venter der endnu større udfordringer.

I Everton skal Jonas Lössl kæmpe om spilletid med den engelske landsholdskeeper Jordan Pickford, der har været førstevalg i de seneste par sæsoner, samt hollandske Maarten Stekelenburg.

Jonas Lössl har i flere år været en fast del af det danske fodboldlandshold, men han kom ikke med på holdet, som landstræner Åge Hareide udtog tidligere på ugen frem mod kampene mod Irland og Georgien i EM-kvalifikationen.

Det er kun blevet til en enkelt landskamp for Danmark for Lössl. Han fik debut, da Danmark i marts 2016 tabte 0-1 til Skotland i en testkamp i Glasgow.

I ungdomsårene har han spillet landskampe for Danmark på U17-, U18-, U19-, U20- samt U21-niveau.

Mens Lössl havde en skuffende sæson for Huddersfield, der endte sidst i Premier League, så gik det bedre for Everton, som blev nummer otte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce