Annonce
Sport

Jonas Borring overvejer karrieren og ophæver med Horsens

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den mangeårige superligaprofil Jonas Borring har fået ophævet sin kontrakt med AC Horsens efter halvandet år.

Kantspilleren Jonas Borring skal finde en ny arbejdsgiver.

Søndag har han fået ophævet sin kontrakt med superligaklubben AC Horsens, hvor han har spillet i halvandet år.

Den 34-årige fodboldspiller ved dog ikke, om ophævelsen er lig med et karrierestop eller ej. Det siger han i en pressemeddelelse fra AC Horsens.

- Nu må vi se hvad fremtiden bringer. Jeg er i rigtig god form og føler stadig, at jeg kan gøre en stor forskel, så det er helt sikkert en mulighed at fortsætte med at spille fodbold.

- Omvendt har jeg også mine tanker på erhvervslivet, hvor jeg ser mig selv i for eksempel salgsbranchen og er også åben overfor den vej, siger Jonas Borring.

Opholdet i den sydøstjyske klub startede godt i foråret 2018, mens Borring i løbet af sidste sæson kom længere væk fra Bo Henriksens holdkort. Borring har ikke spillet en superligakamp siden marts.

En del af forklaringen findes i privatlivet.

- Jeg synes, at mit første år i klubben var rigtig godt. Jeg var med til at spille os i top-6 og havde også mange gode kampe sidste efterår.

- Foråret i år blev desværre ikke som håbet, hverken for klubben eller mig selv. Jeg var hårdt ramt af min fars sygdom og død, og det påvirkede mit spil på banen, siger Borring.

Som ung brød han igennem i OB, og i 2008 blev han den dengang dyreste spiller handlet mellem to danske klubber, da han skiftede til FC Midtjylland for 21 millioner kroner. Den rekord blev først slået i år med Victor Nelsson skifte fra FC Nordsjælland til FC København.

Jonas Borring nåede aldrig helt at leve op til prisskiltet i den midtjyske klub, og efter fire år skiftede han til Randers på en fri transfer.

Her var han en fast del af holdet frem til foråret 2016, hvor han havnede på forsiden af de danske medier, da det blev offentlig kendt, at holdkammeraten Christian Keller havde indledt et forhold til Jonas Borrings kone, som Borring var ved at blive separeret fra.

Borrings kontrakt blev ophævet, og han skrev senere under med Brøndby, inden han efter få måneder blev sendt retur til FC Midtjylland i en byttehandel, og siden havnede han altså i Horsens.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce