Skjern

John Ladefoged og Simsoft Aps

Simsoft Aps, som John Ladefoged køber anparter i for at hjælpe sin bror med at blive selvstændig, ender med at gå konkurs på grund af skattegæld. Arkivfoto

Hanning: John Ladefoged køber i 2014 anparter i sin bror Per Ladefogeds firma Simsoft Aps.

Simsoft Aps var før John Ladefogeds køb af anparter ejet af tre it-folk i Thisted. Men firmaet var i økonomiske problemer. Per Ladefoged mener, at Simsoft Aps kan reddes ved, at han køber og driver firmaet selv.

- Jeg køber anparterne for at hjælpe min bror i gang som selvstændig. Men min betingelse for købet er, at jeg vil være passiv anpartsejer, samt at Inddrivelse under Skat er indforstået med, at den fortsatte drift af selskabet er en god idé, siger John Ladefoged.

- Jeg er rent passiv ejer, præcis som jeg via min pensionsopsparing er det i mange andre selskaber. Men det viser sig umuligt for min bror og Simsofts revisor at få fat i Skat. Simsofts revisor skriver derfor i 2014 et brev til Skat. Skat kender dermed til mit engagement i Simsoft Aps, og det giver ikke nogen anledning til bemærkninger, siger John Ladefoged.

- Det lykkedes for min bror at få vendt driften og gøre Simsoft til en forretning med overskud. Men på trods af dette er det ikke muligt for Simsoft at indgå en aftale med Skat om en afdragsordning. Simsoft bliver fanget i problemerne med EFI-inddrivelsessystemet, og Skat ender med at erklære Simsoft konkurs, siger John Ladefoged.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har overtrådt nogle regler ved at eje de anparter, og at jeg naturligvis aldrig har misbrugt min stilling i den forbindelse, siger John Ladefoged.

- Hvis det at erhverve sig aktier eller anparter bliver betragtet som en grov tjenstlig forseelse, og i mit tilfælde fører til afskedigelse, så bør alle offentligt ansatte kende disse mulige konsekvenser, siger John Ladefoged.

0/0
Skjern

Ansat stjal fra sin arbejdsgiver

Skjern

Alufælge og Michelin-dæk blev taget

Skjern

To personer snuppet for narkokørsel og ulovlige knive

Kultur

Vores Smag: En simreret til en kold martsdag

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Ringkøbing

Bilister kører med narko

Skjern

50 fuglehuse i beton kan snart indvies i Skjerns grønne korridor

Skjern

Bankekspert: Aktieopkøb er glædeligt for Skjern Bank

Erhverv

Butiksejer vil have spærret industrivej i Skjern åbnet for gennemkørsel

Skjern

Vestjyder gad ikke retromusik: Arrangør ville sælge 1000 billetter – solgte 90